Hlavní obsah

Husák naznačil, že uvažuje o rezignaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní prezident Vladislav Husák na čtvrtečním jednání bezpečnostního výboru Sněmovny řekl, že je ochoten uvažovat o tom, že odstoupí. Buď to rozhodne ministr vnitra Ivan Langer (ODS), nebo se Husák rozhodne sám. "Já v tuto chvíli nechci předjímat, nechci předbíhat, ale dá se očekávat, že jedna z těchto stran nějakým způsobem brzy zareaguje," uvedl Husák.

Článek

Dodal, že už má určitý plán, jaký a kdy se chce rozhodnout ale neupřesnil.

Langer řekl, že situace kolem Husáka je vážná, o jeho odvolání ale zatím nerozhodl. Langer bude s Husákem o situaci jednat ještě během čtvrtka a pátku.

Podle Husáka nejsou obvinění náhodou

Kolem Husáka se v posledních dnech vyrojilo několik kauz. Podezření prověřuje inspekce ministra vnitra. Langer řekl, že zatím žádné výsledky nedostal.

Husák si myslí, že v pozadí afér by mohl někdo stát: "Když koukáte na to, jak se to zvláštně časuje, tak mně nepřijde tohle celé jako náhoda."

Šéf policistů čelí i podezření, že z jeho okolí v roce 2005 unikla informace o ruském agentu v kauze biolíh. Husák ji prozradil jednomu novináři.

Policejní prezident prý také podle MfD věděl, že se připravuje vražda podnikatele Františka Mrázka. Husák tvrdí, že informace byla vážná a nepodcenil ji. Mrázkova vraha policisté nevypátrali.

Reklama

Související články

Langer: Husák ve funkci zatím zůstává

Inspekce ministra vnitra už začala prověřovat nová podezření kolem policejního prezidenta Vladislava Husáka, o kterých v pátek informovalo Právo. Policejní...

Výběr článků

Načítám