Hlavní obsah

Paroubek naštval Benešovou, vzal do služby Dimuna

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nechybělo moc a stínová ministryně spravedlnosti za soc. dem. a bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová odešla ze stínové vlády předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Benešová Právu řekla, že ji rozladilo, když šéf ČSSD začal minulý rok využívat služeb bývalého mluvčího exministra spravedlnosti Petra Dimuna.

Článek

"Pravda je, že když pan Paroubek tam vzal Dimuna, tak to jsem se naštvala. To jsem měla takové tendence s tím seknout," reagovala pro Právo Benešová. S Dimunem a bývalým šéfem Unie svobody, exvicepremiérem Pavlem Němcem, se za Paroubkovy vlády několikrát natolik ostře střetla, až musela opustit Nejvyšší státní zastupitelství. Benešová jim to zjevně nezapomněla.

Benešová na Hrad?

Jméno Benešové figuruje v úvahách, kdo by se příští rok mohl stát vyzyvatelem prezidenta Václava Klause (ODS) v souboji o Pražský hrad. Benešová nevěří tomu, že proti Klausovi bude kandidovat žena.

"Tak to totiž ve společnosti je. A za druhé jsou samozřejmě větší kalibry, jako je Rychetský a Dientsbier. Ti, myslím, jediní mohou konkurovat Klausovi," uvedla bývala nejvyšší státní zástupkyně. Jediný, kdo svou kandidaturu prozatím nevyloučil, je bývalý federální ministr zahraničí Jiří Dientsbier.

Reklama

Související články

Němcův mluvčí Dimun zůstává ve funkci

Ministr spravedlnosti Pavel Němec po více než týdenním zvažování nepřijal nabídku svého mluvčího Petra Dimuna na rezignaci. "Po dohodě s panem ministrem...

Výběr článků

Načítám