Hlavní obsah

Čunek zavinil i sněžení, glosuje vsetínská radnice

– VSETÍN
Novinky, znk

Radnice města Vsetín se rozhodla dát najevo svoje kritické stanovisko vůči korupční kauze bývalého vsetínského starosty a nynějšího vicepremiéra, ministra pro místní rozvoj a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka. Údajně zavinil i úterní sněžení ve městě.

Článek

"První jarní den se blíží a Vsetín je zavalen sněhovou nadílkou. Během noci a dnešního rána napadlo téměř dvacet centimetrů sněhu. Lidé ze Vsetína mají jasno: určitě z toho obviní Čunka," píše mluvčí radnice Eva Stejskalová v tiskové zprávě rozeslané v úterý médiím.

Obyvatelé Vsetína se ale podle radnice až šestnácticentimetrovou sněhovou pokrývkou zaskočit nenechali. Po teplé zimě, kdy pořádně nenasněžilo, se sníh prý dal čekat. "Jo, Čunek bude mít další problém. Mělo svítit Slunce a zatím sněží," vtipkují lidé podle Stejskalové.

Podporou obyvatel Vsetína si je jistý i sám Čunek. "Někdo se mne snaží znevěrohodnit a stálo ho to už hodně miliónů. Už jsem se naučil tomu tlaku čelit, i díky tomu, že jsem Valach. Vsetín je pro mne velká oáza. Lidé ve městě, hlavně podnikatelé ví, že jsem na radnici nikdy žádné úplatky nebral," prohlásil na konci února. [celá zpráva]

Vsetínská radnice, kterou po Čunkovi vede Květoslava Othová (také KDU-ČSL),  je o nevině bývalého starosty skálopevně přesvědčena. Na začátku února oznámila, že připraví trestní oznámení na bývalou Čunkovu sekretářku Marcelu Urbanovou, která vicepremiéra z korupce obvinila. Tvrzení Urbanové jsou podle Stejskalové postavena na prokazatelných lžích a poškozují nejen Čunka, ale i město Vsetín. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám