Hlavní obsah

Konkurz na majetek ČSSD podá možná další věřitel

– PRAHA

K návrhu na konkurz na majetek ČSSD by měl přistoupit další věřitel. Má jim být podnikatel z Hradce Králové Jaroslav Krtička, který po straně žádá 8,9 miliónu korun. Podle soc. dem. je to ale Krtička, který straně dluží přes milión na nájemném. Krtičkovu pohledávku oznámil jeho advokát Jaroslav Čapek na tiskové konferenci advokáta Zdeňka Altnera.

Článek

Altner rovněž ukázal novinářům třístránkové trestní oznámení na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka a další osoby, které se podle něj podílely na záměrném zkreslení majetku nejsilnější opoziční strany. Předá ho prý Nejvyššímu státnímu zastupitelství v Brně ještě v pondělí. [celá zpráva]

Podle Čapka ČSSD Krtičkovi pronajala prostory v přerovském kulturním domě Střelnice k výuce tance. Protože je budova zchátralá, dohodl se s ČSSD, že ji bude postupně rekonstruovat na vlastní náklady, které mu později ČSSD refunduje. Zhruba dva roky prý mu ale odmítá zaplatit. Čapek řekl, že Krtička se mu ozval ve čtvrtek na základě mediálních informací o Altnerově případu.

Altner po ČSSD požaduje necelých 20 miliard korun za honorář, úroky a sankce. Právník je chce za to, že zhruba před sedmi lety vysoudil straně její pražské sídlo Lidový dům.

ČSSD: Krtička dluží nám

Sociální demokracie ale v pondělí uvedla, že Krtička je naopak jejím dlužníkem. "Pan Krtička je naším nájemcem v kulturním domě Střelnice v Hradci Králové. ČSSD s panem Krtičkou vede soudní spor o úhradu nájemného, které pan Krtička ČSSD dluží od roku 2004. Částka přesahuje milión korun," uvedl ústřední manažer strany Jiří Havlíček.

Dosud prý sociální demokracii podle Havlíčka nepředložil "relevantní účetní doklady, kterými by výši investice prokázal, a ani neuplatnil úhradu svých investic do objektu". "Nemůžeme proto hovořit o tom, že by byl věřitelem ČSSD," zdůraznil Havlíček. Dodal, že ČSSD má s Krtičkou pouze nájemní smlouvu, ve které není nic o tom, že by mu hradila náklady spojené s opravou kulturního domu.

Podle Altnera je Krtička čtvrtým věřitelem ČSSD, jména ostatních ale neuvedl. Krtičkův právník Čapek také zastupuje Františka Oldřicha Kinského, který usiluje o vydání rodového majetku v České republice.

Soud chce po Altnerovi 40 tisíc na náklady konkurzu

Návrh na konkurz na majetek ČSSD podal Altner v lednu u Městského soudu v Praze. Ten ale Altnera požádal, aby mu oznámil další možné věřitele ČSSD a aby složil zálohu na náklady konkurzu ve výši 40 000 korun.

Advokát v pondělí uvedl, že požádal soud o přezkoumání tohoto rozhodnutí, protože je přesvědčen, že majetek sociální demokracie na tyto náklady rozhodně postačí. Soud totiž zálohu od navrhovatele konkurzu požaduje v takových případech, kdy nemá dostatek informací o majetku dlužníka.

ČSSD Altnerovi odmítá peníze dát a jeho požadavky považuje za nepodložené a přehnané. Sociální demokraté uvádějí, že už Altnerovi 50,4 miliónu korun zaplatili či složili do notářské úschovy, kde si je může kdykoliv vyzvednout.

Soc. dem. také složila do úschovy 93 miliónů korun na důkaz toho, že je po případně prohraném soudu ochotna své závazky zaplatit. [celá zpráva]

Reklama

Související články

ČSSD Altnerovi 165 miliónů nezaplatila

Advokát Zdeněk Altner požadoval, aby mu ČSSD do pondělí zaplatila 165 miliónů korun pro to, aby začal jednat o mimosoudním vyrovnání. Sociální demokraté...

Altner chce, aby jeho dluhy platila ČSSD

Advokát Zdeněk Altner uvažuje o tom, že do sporu se sociálními demokraty zapojí stát jako dalšího věřitele strany. Na středeční tiskové konferenci uvedl,...

Výběr článků

Načítám