Hlavní obsah

Čunková dostala další vulgární dopisy

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Manželka vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka Pavla Čunková obdržela v minulých dnech další výhružné dopisy. Někdo jí v nich hrozí násilím. Právu to potvrdila její advokátka Jana Rejžková.

Článek

"S ohledem na závazek mlčenlivosti i přání mé klientky nemohu sdělovat podrobnosti. Mohu sdělit jen tolik, že nejsou vysloveně útočné ve smyslu vydírání a hrozeb fyzickým násilím, ovšem jsou vůči její osobě vysoce hanlivé a urážlivé," sdělila advokátka. Dopisy jsou podle advokátky vulgární, přičemž jsou zaměřeny právě na Pavlu Čunkovou a nesměřují na jejího manžela.

Na dotaz, zda pro Čunkovou bude navrhovat opět policejní ochranu, advokátka uvedla, že zatím nikoli. "S klientkou se musíme sejít a věci konzultovat," řekla Rejžková. Zda u schůzky bude i Jiří Čunek, advokátka neví. "Moji klientkou je paní Čunková, jestli bude chtít, aby byl u toho, tak tomu já sotva mohu zabránit," řekla Rejžková.

Dopis dostala i Rejžková

Také sama advokátka Rejžková, která minulý týden ukončila zastupování Jiřího Čunka, obdržela dopis. "Velmi podivné na tom je, že ten dopis přišel na mou soukromou adresu. Ovšem uvnitř listu je text adresovaný panu Čunkovi," řekla advokátka.

Jeho obsah označila s ohledem na oslovení jako mírně hanlivý. "Dopis upozorňuje na nějaké bankovní výpisy třetí osoby a autor dopisu pana Čunka vyzývá, aby si zkontroloval své bankovní výpisy. Uvádí také, že v dubnu bude nejvyššímu státnímu zastupitelství podán ,nějaký‘ podnět. V dopise se rovněž píše, že ,někdo‘ jede k ,nějakému‘ notáři u Vídně s ,nějakými‘ materiály. A že to vyjde v dubnu v celorakouském tisku," uvedla Jana Rejžková.

"Přiznám se, že té věci vůbec nerozumím. Protože jsem spolupráci s panem Jiřím Čunkem již ukončila, předala jsem ten dopis advokátu Eduardu Brunovi, který pana Čunka zastupuje," doplnila Rejžková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám