Hlavní obsah

Na severu Moravy stoupnou hladiny řek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové varují před možností povodní v Jeseníkách a Beskydech. Příčinou je tání sněhu a déšť. Výstraha platí pro povodí Odry a horní Moravy. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), stupeň nebezpečí označil za nízký.

Článek

"Zvlněná studená fronta postupuje přes Moravu a Slezsko jen zvolna k východu. Vzhledem k aktuálně vyšším vodnostem, tání sněhu a předpokládaným dešťovým srážkám s úhrny do pátečního rána v Jeseníkách a Beskydech 10 až 20 mm očekáváme dnes další vzestup hladin, zejména na severovýchodě území," uvádí ČHMÚ.

Meteorologové upozorňují na fakt, že hladina může stoupnout zejména u horských toků v oblasti Jeseníků a Beskyd, tedy v povodí Odry a horní Moravy. Tam může ojediněle dojít i k dosažení prvního stupně povodňové aktivity.

Výstraha platí do pátečního poledne.

V Jeseníkách je nyní obleva. Kromě nebezpečí povodní to znamená i potíže pro lyžaře. " Sníh je mokrý a ubývá ho," řekl dispečer Horské služby Jeseníky Pavel Řeha. V Jeseníkách také platí třetí stupeň lavinového nebezpečí, na Kralickém Sněžníku je o stupeň nižší. Rizikové lokality se ale nacházejí mimo turisticky značené trasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám