Hlavní obsah

Policie se zajímá o Čunkův cestovní doklad

Právo, Jiří Růžička

Cestu šéfa lidovců Jiřího Čunka ze Vsetína do Zlína 11. února 2002 by mohl dokladovat cestovní příkaz či výkaz o provozu vozidla, s nímž by se Čunek dopravil do Zlína, kde na výjezdním zasedání jednala vláda a na setkání pozvala i starosty. Ten den je klíčový - právě tehdy měl na vsetínské radnici převzít půlmiliónový úplatek.

Článek

Čunek nyní říká: nebyl jsem tam. Podle informací Práva se o doklad ve Vsetíně již zajímala policie. Na inkriminovaný den však doklad údajně není vypsaný přesně. Jak Právo zjistilo, Čunek si řídil většinou sám, cestovní úhrady nenárokoval.

Podle zdroje ze vsetínské radnice měla Čunkovy výkazy sestavovat jeho sekretářka Marcela Urbanová. Ta v ČT uvedla: "V průběhu výslechu, kde byli i obhájci pana Čunka, se odsouhlasoval diář toho dne, k odsouhlasení došlo a nebyly k tomu žádné výhrady."

Čunek se naopak hájí slovy: "Výhodou je, že se našla spousta dokumentů a dokladů, takže přesně víme, co jsem ten den dělal, protože mám deník, který jsem si vedl."

Proti tvrzení, že k předání údajného úplatku Čunkovi mělo dojít dopoledne 11. února 2002, jak to prezentuje Urbanová, by mohla protiřečit informace, že Hurtova firma HB Real částku prý vybrala až v odpoledních hodinách. "Slyšel jsem to také, ale doklad jsem zatím neviděl. Dokud něco takového není ve spise, nemohu se tím zabývat. Záleží, zda ho někdo předloží," sdělil Čunkův advokát Eduard Bruna.

Dodal, že ještě také nemá informaci o tom, zda se jeho kolegyni Janě Rejžkové podařilo do doby, než oznámila ukončení Čunkova zastupování, shromáždit například nějaké fotografie, které by Čunkovu účast na dopoledním jednání ve Zlíně dokumentovaly. "Oni zatím sháněli podklady do spisu, já ho ještě nemám kompletně k dispozici," řekl Bruna.

Reklama

Související články

Čunek se rozešel se svou advokátkou

Zlínská advokátka Jana Rejžková oznámila, že kvůli mediálnímu tlaku ukončila zastupování vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka v kauze údajného...

Výběr článků

Načítám