Hlavní obsah

Rekruty do armády čeká test na drogy

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předejít skandálům, jaký se před časem odehrál na letecké základně v Čáslavi, kde policie zadržela čtyři vojáky a dva z nich obvinila z distribuce drog, chce ministryně obrany Vlasta Parkanová (KDU-ČSL).

Článek

V nejbližší době se proto chystá rozhodnout, aby rekrutační střediska začala testovat zájemce o službu v armádě na přítomnost návykových látek v krvi.

"Je to věc, která do armády rozhodně nesmí patřit," řekla včera Parkanová. Dodala, že z technického hlediska není testování na drogy obtížné. "Možná že to bude jenom o jednu ampulku některého biologického odebraného materiálu více," řekla.

Podle ředitelky vojenských rekrutačních středisek Lenky Mendlíkové se na testování rekrutů na návykové látky již připravují ve vojenských nemocnicích, kde zájemci procházejí lékařským vyšetřením.

Poté, co se provalilo, že na základně v Čáslavi někteří vojáci distribuovali heroin, pervitin a marihuanu, procházejí piloti stíhaček a technici před každou službou protidrogovou kontrolou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám