Hlavní obsah

Čunek: Právníci mají dost důkazů, že k předání úplatku nedošlo

Právo, jr
PRAHA

Místopředseda vlády Jiří Čunek Právu v sobotu sdělil, že jeho právníci mají dost důkazů, že neuplácel. Reagoval na informaci serveru aktuálně.cz, že policie zatkla tři muže kvůli podezření, že se pokusili ovlivnit výpověď klíčové svědkyně v kauze Jiřího Čunka.

Článek

"Mám k dispozici vyjádření svých právníků, kteří tvrdí, že máme dostatek důkazů, že k předání údajného úplatku nikdy nedošlo a nemohlo dojít. Jsem proto naštvaný, že se kauza znovu rozmazává, vůbec nechápu, proč by mou bývalou sekretářku měl v této věci někdo ovlivňovat," řekl v sobotu večer Právu Jiří Čunek. "Přijde mi to tak, jako by to byla nějaká hrozná hra. Proč by to někdo dělal?" dodal Čunek.

Trojice zadržených údajně oslovila bývalou Čunkovu sekretářku Marcelu Urbanovou a nabízela ji peníze výměnou za to, když začne vystupovat ve prospěch Čunka. Urbanová ale vše ohlásila policii, která je zadržela. Mezi třemi zadrženými je podle serveru aktuálně.cz i známý obchodník s lehkými topnými oleji Roman Vaškůj. Jeden z tria už byl propuštěn, u dalších dvou se rozhoduje o obvinění. Vaškůj po zatčení popřel, že by po Urbanové chtěl, aby změnila výpověď. Tvrdí, že mu šlo jen o získání informací, které by Jiřího Čunka očistily.

Televize Nova uvedla, že Urbanová dostala policejní ochranu.

Na dotaz, zda zná Romana Vaškůje, Čunek řekl: "To jméno znám jen z novin. Já o něm nic nevím. Volal jsem svému právníkovi panu doktorovi Brunovi, ten neví také, policisté mu prý jen něco naznačili."

Jak Právu sdělil informovaný zdroj ze Vsetína, Urbanová měla mít ještě před odchodem z radnice určité zdravotní problémy. "Bylo to v polovině roku 2005, ale v žádném případě mě necitujte, jsou to strašně osobní věci, přece nemůžete o někom tvrdit, že byl na léčení," řekl nyní už prý bývalý zaměstnanec radnice.

"Toto potvrdit nemohu. Nikdy jsem se něčím podobným nezabýval. Do osobních věcí zaměstnanců jsem nezasahoval," okomentoval to Jiří Čunek.

Se svou bývalou sekretářkou Marcelou Urbanovou se Čunek podle svých slov viděl naposled někdy v létě 2006, kdy ještě na radnici donesla nějaké dokumenty.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila Čunka z přijetí úplatku

Policie v pátek obvinila vicepremiéra a předsedu KDU-ČSL Jiřího Čunka z přijetí úplatku. Senátor policejní usnesení převzal odpoledne. "Proti tomuto usnesení...

Výběr článků

Načítám