Hlavní obsah

Nadprůměrně teplý bude i celý březen

Právo, per
PRAHA

Po lednu a únoru bude teplotně nadprůměrný také březen. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi počasí na 30 dní, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v Praze. V první dekádě, tedy do 10. března, má být odpoledne 10 až 15 stupňů.

Článek

"Ještě tento týden bude ale o něco chladněji," řekl Právu Vladimír Seifert z ČHMÚ. Ve čtvrtek a v pátek má být většinou zataženo s deštěm, na horách sněžení a odpolední teploty 5 až 9 stupňů. Na horách vítr bude dosahovat rychlosti až 90 km za hodinu.

Po chladnější sobotě, která by měla být polojasná, jen místy s přeháňkami a s odpoledními teplotami 4 až 8, v neděli stoupne teplota až na 11 stupňů a od pondělí do čtvrtka příštího týdne by měly odpolední maximální hodnoty dosahovat 10 až 15 stupňů.

Od 11. do 20. března se očekává zpočátku oblačno až zataženo, déšť nebo přeháňky, na horách sněžení, později oblačno až polojasno a srážky jen místy. Ranní teploty 5 až -1, odpolední 4 až 10, v závěru 14 stupňů.

Od 21. do 31. března by mělo být většinou polojasno, později oblačno s deštěm, ranní teploty 6 až 0, odpolední 8 až 14 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám