Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Odpovídali zástupce taxikářů a náměstek primátora Prahy

Právo, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na otázky čtenářů ohledně problémů pražské taxislužby v úterý odpovídali náměstek primátora Rudolf Blažek a předseda cechu taxikářů Pavel Pavlát. Magistrát v těchto dnech urputně bojuje proti taxikářům, zejména pak proti jedné skupině řidičů ze stanoviště na Staroměstském náměstí. Ti podle města porušují zákon tím, že si účtují několikanásobně vyšší ceny, než povoluje městská vyhláška.

Článek

Sami taxikáři se ale brání a s magistrátem se o výpověď ze stanoviště soudí. Soud prozatím městu předběžným opatřením zakázal tyto taxikáře ze stanoviště vyloučit. Vedení města si také pochvaluje kontroly, které podle magistrátu nutí taxikáře k poctivosti.

Zástupce cechu taxi ale tvrdí, že je nynější regulovaná cena pro taxikáře likvidační. Město navíc podle Pavláta špatně spočítalo kalkulaci, podle které vyhláška stanoví maximální regulovanou cenu. Tomu se ale brání Blažek a tvrdí, že stanovená cena je pro taxikáře dostatečně ekonomická, kalkulaci podle něj připravila Praha ve spolupráci s odborníky a ministerstvem financí.

Mezi taxikáři a městem ale trvá i spor o regulaci ceny jako takovou. Podle města se tak zajistí dodržování pravidel, podle taxikářů je to diskriminace jednoho odvětví podnikání.

Jeden z taxikářů, který přišel o licenci, dokonce již několik dní drží protestní hladovku před budovou magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám