Hlavní obsah

Výrobce protestuje proti varování, že v české tatarce je sklo

– BRATISLAVA

V tatarce Hellman´s, kterou vyrábí firma Unilever ČR pro Slovensko, jsou prý kousky skla. Uvedla to slovenská Státní veterinární a potravinová správa. Unilever se ale brání, dělá prý vlastní testy, které ukazují opak.

Článek

Na internetových stránkách slovenské Státní veterinární a potravinové správy se objevilo varování před českou tatarkou. Úřad tam "důrazně upozorňuje na nebezpečný výrobek Hellmann´s tatarská omáčka, balení  250 ml=245 g, vyrobený pro Slovensko."

Úřad doporučil zákazníkům, kteří si tatarku koupili, aby ji "zásadně nekonzumovali a vrátili ho prodejci", protože obsahuje střepy. Současně nařídil kontrolu obchodů po celém Slovensku a prověření a stáhnutí výrobku.

Unilever se brání vlastními testy, které prý dokazují, že částečky nebyly ze skla. Firma tvrdí, že ve výrobku mohly být krystalky kyseliny nebo soli kyseliny vinné, které mohou sklo vzhledem připomínat. Podle ŠVPS však i ty mohou být zdraví nebezpečné.

"Jsou to krystalky ostré, které při konzumaci tohoto výrobku mohou způsobit poranění. Je to cizí příměs a v tomto výrobku nemá co dělat," prohlásil Bíreš. Potvrdil také, že potravinová správa bude prošetřovat i další šarže této omáčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám