Hlavní obsah

Prezident Klaus udělil další dvě milosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Klaus udělil v pátek milost dvěma mužům. Jednomu prominul trest za neplacení výživného, protože dluh uhradil a výživné nadále platí. Dalšímu prominul trest vyhoštění.

Článek

Pavel Hořák byl odsouzen na 22 měsíců do vězení za to, že neplatil výživné na svou dceru. Výživné neplatil v letech 1997 až 2000. Nyní žije a pracuje ve Velké Británii, výživné řádně platí a dceru dokonce podporuje při jejím studiu. Podle Klause by fakt, že muž půjde do vězení, další podporování dcera znemožnil.

Prezident prominul i tříletý trest vyhoštění, k němuž byl odsouzen Libyjec Lufti Mukhtar Lamin. "Prezident přihlédl k faktu, že odsouzený nemá ve své vlasti žádné příbuzné a již 13 let žije v České republice se svou družkou, s níž se stará o dvě dcery," tlumočil Klausovo rozhodnutí jeho mluvčí Petr Hájek.

Reklama

Související témata:

Související články

Prezident udělil další dvě milosti

Prezident Václav Klaus udělil další dvě milosti. K prominutí trestu jej vedly rodinné či zdravotní důvody. Stanislava Bellefgounová byla odsouzena za pokus...

Výběr článků

Načítám