Hlavní obsah

Na mnoha místech hrozí namrzání silnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Noční snížení teplot, které zasáhlo Česko v noci na neděli, způsobilo namrzání některých vozovek. Řidiči by na svých cestách měli zvolnit rychlost a více se věnovat řízení. Nebezpečnými místy jsou hlavně mosty a odkryté části silnic, kde hrozí vítr. Silnice po ránu namrzly hned v několika krajích.

Článek

V Plzeňském kraji může řidiče překvapit námraza na Domažlicku a v okolí Boru na Tachovsku. Dálnice D5 je sjízdná po celé trase. Zvýšenou opatrnost je ale podle silničářů třeba dodržovat mezi 80. až 135. kilometrem, kde je povrch vlhký po chemickém ošetření. Na Šumavě, hlavně ve vyšších polohách, ještě mohou ležet na cestách zbytky ujetého sněhu.

Pozor v Krkonoších a Orlických horách

V Karlovarském kraji platí riziko tvorby námrazy na celém území, včetně rychlostní silnice od Odravy po Pomezí. V Krušných horách jsou všechny silnice sjízdné, ale i tam mohou místy namrzat.

V Královéhradeckém a Pardubickém kraji hrozí námraza na silnicích nižších tříd. Pozorní by měli být řidiči zejména v Krkonoších a Orlických horách a na Náchodsku, Chrudimsku, Lanškrounsku, Moravskotřebovsku, Přeloučsku a Žamberecku. Na Hlinecku leží zbytky zledovatělého sněhu. Silnice prvních tříd jsou většinou holé a suché a sjízdné bez omezení.

Na jihočeských silnicích zůstávají ve vyšších polohách zledovatělé zbytky sněhu kryté posypem. Silničáři před nimi varují zejména v lesních úsecích na Českokrumlovsku a Prachaticku.

Nebezpečí na Šumpersku

V Olomouckém kraji jsou všechny silnice sjízdné, silničáři ale upozorňují na riziko námraz na Šumpersku. Přestože silničáři ráno vyjeli do terénu se sypači, řidiči musejí s námrazami počítat zejména v horských úsecích.

"Silnice místy namrzají, po chemickém posypu jsou mokré. V nejvyšších polohách je na inertně udržovaných silnicích na Šumpersku a Jesenicku nesouvislá vrstva sněhu," řekl dispečer šumperských silničářů.

Námraza a silný vítr mohou řidičům zkomplikovat jízdu i na Vysočině. Dálnice D1 a silnice prvních i druhých tříd jsou většinou mokré a zejména v lesních úsecích mohou namrzat. Námraza hrozí hlavně na Pelhřimovsku. Jízda proto i nadále vyžaduje zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám