Hlavní obsah

Billboardy zesměšňují předsedu lidovců Čunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ČR se objevily plakáty karikující místopředsedu vlády a předsedu KDU-ČSL Jiřího Čunka. Na billboardu je Čunkův portrét s textem "Jsem křesťanský demokrat, úplatky jsem neukrad (a cikány mám taky rád)". Kdo si billboardy zaplatil, není jasné.

Článek

Podle obchodního ředitele firmy, která plochy vlastní, si je na měsíc pronajala právnická osoba, jejíž jméno nemůže zveřejnit. Firma si objednala asi 50 reklamních poutačů v celé ČR.

Text na plakátech odkazuje na podezření, že Čunek v roce 2002, kdy byl ještě starostou Vsetína, měl přijmout úplatek od realitní společnosti. Další část připomíná jeho rozhodnutí vystěhovat neplatiče ze Vsetína na okraj města či do jiných obcí.

Lidovci netuší, kdo je autorem billboardů. "Těžko se tomu brání, když nevíme, kdo za tím stojí," řekl mluvčí KDU-ČSL Martin Horálek. Čunek podle něj útoky na svou osobu komentoval slovy, že by zadavatelé těchto billboardů měli peníze vynaložit na bohulibější účely

Jízlivé a ironické billboardy se staly v Česku nedílnou součástí loňské předvolební kampaně. Politici, jejichž fotografie se na plakátech nedobrovolně objevily, se mohou bránit u soudu a podle právníků by v některých případech měli šanci uspět. Jenže politici to většinou ani nezkusí - podle nich je to ztráta času a navíc jsou autoři billboardů většinou anonymní.

Reklama

Související témata:

Související články

Lidovci přelepují posměšné billboardy

Lidovci objevili netradiční způsob, jak se bránit posměšným billboardům Balbínovy poetické strany, které se v několika verzích již řadu měsíců objevují...

Kožený se pustil do ČSSD kvůli billboardu

Bývalý český občan, nyní irský finančník Viktor Kožený, který je už devátý měsíc na Bahamách ve vazbě, kritizoval českou sociální demokracii, jež využila jeho...

Výběr článků

Načítám