Hlavní obsah

Cestující strávili noc v uvízlém autobusu

OLOMOUC

Deset lidí strávilo noc na sobotu v autobuse, který uvízl v závějích u Kameničky na Jesenicku. Z autobusu je dostali hasiči a silničáři pomocí těžké techniky a terénních vozů až ráno. Autobus měl naštěstí dostatek nafty, po celou dobu mohl topit, řekl řídící důstojník jesenických hasičů Pavel Antoš.

Článek

Autobus uvízl na zaváté silnici v pátek večer. Silničáři se k cestujícím nejprve snažili dostat vlastními silami, pak povolali na pomoc hasiče. "První skupinu pěti lidí se nám podařilo dostat terénními vozy do hasičské zbrojnice v Javorníku asi ve 04:00, zbylých pět až v 07:00," uvedl Antoš.

Doplnil, že část pasažérů tvořili pacienti psychiatrické léčebny v Bílé Vodě na Jesenicku. "Cestující by měli být v pořádku. Autobus celou dobu topil. Samozřejmě to ale pro ně muselo být nepříjemné," řekl Antoš.

Silnice Kamenička - Bílá Voda je od pátečního večera neprůjezdná. Dnes ráno silničáři z Jesenicka uzavřeli také úseky Javorník - Bernartice a Heřmanice - Hukovice, na kterých se tvoří vlivem silného větru závěje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Sníh komplikuje dopravu

Dálnice a rychlostní komunikace na celém území ČR v sobotu ráno jsou sjízdné, většinou jsou holé suché a vymrzlé nebo mokré po chemickém ošetření. Místy...

Výběr článků

Načítám