Hlavní obsah

Melčák ostře napadl Paroubka, jde mu prý jen o koryta

Novinky, znk
PRAHA

Poslanec Miloš Melčák, který nedávno oznámil, že nebude hlasovat proti vládě Mirka Topolánka, oživil jinak poměrně nudnou schůzi Sněmovny, která v pátek debatovala o důvěře vládě Mirka Topolánka. Ostře napadl ČSSD a jejího předsedu Jiřího Paroubka, který se podle něj řídí jen vůlí po ministerských postech. Paroubek nechtěl na Melčákova slova reagovat.

Článek

Melčák uvedl, že mluví i za poslance Michala Pohanku, který se také rozhodl tolerovat trojkoaliční vládu. "Rozhodnutí tolerovat je dáno především tím, že doba nestability musí skončit," uvedl Melčák s tím, že poslanec je vázán svým svědomím a ne stranickým diktátem.

"Nemohu se dále dívat na mocichtivou skupinu kolem Jiřího Paroubka, která se chová k zemi jako ke kořisti," řekl Melčák. Dále uvedl, že transparentně a veřejně oznámil své rozhodnutí, které i zdůvodnil.

"Na naši hlavu se ze strany Paroubka a Ratha snesla spousta nepodložených, lživých a protiprávních výroků," pokračoval Melčák. "Svoboda názoru je ve straně potlačována a když se to nepodaří, nastoupí skupina lidí kolem Paroubka s nátlakem a vyhrožováním," vysvětlil Melčák s tím, že mu hrozili, že ho budou pronásledovat až do konce života.

Poslanec dodal, že žádnou funkci ani jiný prospěch on ani Pohanka za své rozhodnutí nemají a stvrdili dohodu i písemně.

"Paroubek by byl ochoten udělat jakýkoliv programový ústupek, aby si vynutil vládní křesla nebo koryta," dodal.

Paroubek na vystoupení Melčáka zareagoval jen krátce. "Jeho vystoupení je lidsky i věcně tak ubohé, že na něj nebudu reagovat," uvedl Paroubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám