Hlavní obsah

PRÁVO: Přeběhlíkem má být Pohanka

PRAHA

Přeběhlíkem, který zajistí v pátek důvěru Topolánkově vládě, má být podle zdrojů deníku Právo ze soc. dem. poslanec Michal Pohanka, který již dříve vystoupil z poslaneckého klubu ČSSD. Zdroj, který si nepřál být jmenován, naznačil, že informace o očekávaném Pohankově přeběhnutí přišly i z prostředí ODS.

Článek

Někteří členové poslaneckého klubu ČSSD tvrdí, že právě Pohanka na sto procent byl v pondělí v Kramářově vile, kde s premiérem jednal.

Pohanku však nelze kontaktovat, vyhýbá se i svým známým. Nejistotu do řad soc. dem. vnáší i fakt, že Úřad vlády odmítá sdělit, s kým premiér jednal, a to navzdory faktu, že v minulých dnech Topolánek tvrdil, že nemá co skrývat.

Méně "podezřelý" je v řadách soc. dem. nyní poslanec Miloš Melčák, o němž si straničtí kolegové nejsou jisti, zda se s Topolánkem sešel a dokonce naznačují, že s podporou Topolánkovy druhé vlády váhá.

Ještě minulý týden Pohanka Právu řekl, že vládu nepodpoří a odmítl spekulace, že by se hlasování nezúčastnil a tím nové vládě dal zelenou. "Hlasování se zúčastním, jsem ochoten podpořit pouze stabilní vládu, ale tahle na to nevypadá", řekl tehdy Pohanka.

Podle informací Práva předseda ČSSD Jiří Paroubek, stejně jako to udělal minulý týden Topolánek, napsal osobní dopis jak Pohankovi, tak Melčákovi, ve kterém je žádá, aby hlasovali spolu s klubem soc. dem. a vládě důvěru nedali.

Reklama

Výběr článků

Načítám