Hlavní obsah

Paroubek: Topolánek jedná s Melčákem a Pohankou

Právo, Novinky, trj, jr
PRAHA

Podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka jsou poslanci, s nimiž premiér Mirek Topolánek jedná o případné podpoře své vlády, Miloš Melčák a Michal Pohanka. Premiér se s nimi sešel v pondělí a na dnešek plánují další setkání. ODS jejich jména odmítla už v pondělí potvrdit.

Článek

Zveřejní je prý ve chvíli, kdy se s nimi případně dohodne na podpoře vlády. Úřad vlády v pondělí sdělil, že levicoví poslanci, s nimiž se jedná, mají některé programové požadavky. Hlavně v oblasti podpory rodiny a ve zdravotnictví. [celá zpráva]

Jména Melčáka a Pohanky odmítl potvrdit i mluvčí vlády Martin Schmarz. Řekl, že neví, s kým se premiér v pondělí sešel.

Melčák už několik dní tvrdí, že se ještě nerozhodl. "Stále věřím, že dojde k dohodě. O tom, jak budu postupovat, zatím nejsem rozhodnutý. Rozhodovat se budu podle situace možná až v pátek těsně před hlasováním," řekl v pondělí Právu. Hlasovat o důvěře vládě se bude v pátek.

Paroubek řekl, že by s oběma zákonodárci, kteří se před několika týdny postupně rozhodli opustit poslanecký klub ČSSD, také rád mluvil a pokusil se je přesvědčit, že pro Topolánkův kabinet ruku zvedat nemají.

Paroubek: ještě jsme neprohráli

Hlasování prý ČSSD ještě nemá prohrané, i když dosavadní postoje jejich bývalých poslanců tomu napovídají. "Nikdy není nic prohraného," řekl šéf ČSSD.

Naznačil také, že má informace z koalice, že několik poslanců z vládního tábora by bylo ochotno vypárovat "kohokoliv z těch možných zrádců".

Paroubek už dříve řekl, že poslanci, kteří umožní vznik Topolánkovy vlády, by měli odejít ze strany. On sám prý o to bude usilovat.

Reklama

Související články

Paroubek: Pohanka se vrátí do klubu ČSSD

Michal Pohanka se údajně vrátí do poslaneckého klubu ČSSD. Frekvenci 1 to řekl šéf sociální demokracie Jiří Paroubek s tím, že se s Pohankou dohodl na počátek...

Vedení ČSSD nevěří v Melčákův odskok

Špičky ČSSD nevěří, že Miloš Melčák od sociální demokracie v pátek odskočí a umožní vznik vlády Mirka Topolánka. Poslanec, který před časem vystoupil z klubu...

Výběr článků

Načítám