Hlavní obsah

Topolánková: Doporučili mi, abych s manželem nechodila na oficiální akce

– PRAHA

Pavla Topolánková si přeje, aby její manžel Mirek uspěl v politice i v životě. Zopakovala ale svou kritiku trojkoaliční vlády, která bude podle ní nestabilní. O vstoupení do politiky neuvažuje. Na doporučení Úřadu vlády, podle kterého by se neměla účastnit vysokých oficiálních akcí, odpověděla, že je to její volba. Uvedla to na ČT1 v nedělních Otázkách Václava Moravce.

Článek

"Manželovi přeji úspěch, jak v politice, tak i osobně," řekla Topolánková.

Ženě premiéra se ale nelíbí vláda, se kterou se chce její manžel v pátek ucházet o důvěru Sněmovny. "Vláda nebude dost silná, protože bude postavena na jednom nebo více přeběhlících a každé hlasování bude vlastně hlasováním o důvěře. Lepší by bylo dospět k předčasným volbám," zdůvodnila.

Konkrétně má výhrady k ministrům, jména ale neupřesnila. Vadí jí také rozložení sil. "9 na 9 není pro ODS dobré," zdůvodnila.

Topolánková uvedla, že její manžel vypadá unavený. "Udělal některé kroky, které by neudělal, kdyby byl normální," řekla. Jako příklad citovala útok premiéra na novináře bulvárního deníku Blesk.

Topolánková v senátních volbách kandidovala jako nezávislá za stranu Politika 21. V diskuzi ale dodala, že se nehodlá více angažovat v politice. "Neuvažuji o vstoupení do Politiky 21," upřesnila.

Úřad vlády prý doporučil manželce premiéra,aby se neúčastnila vysoce oficiálních akcích. "Rozhodnu se sama. V každém případě budu pokračovat na účasti na různých charitativních akcích,"" okomentovala doporučení.

Reklama

Související články

Topolánková přeje Talmanové zdravé dítě

Pavla Topolánková by byla ráda, kdyby její manžel vyřešil společné rodinné potíže způsobem, kterého nebude litovat. Zároveň popřála Lucii Talmanové zdravé...

Topolánek přiznal, že bydlí s Talmanovou

Premiér a předseda občanských demokratů Mirek Topolánek v pátek oznámil, že bydlí s místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou (ODS), kterou označil za svou...

Výběr článků

Načítám