Hlavní obsah

Paroubek: žádný poslanec ČSSD vládu nepodpoří

– PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek předpokládá, že všichni poslanci jeho strany budou respektovat doporučení ústředního výboru ČSSD a při hlasování o důvěře odmítnou tříkoaliční projekt. Reagoval tak na výrok poslance ČSSD Miloše Melčáka, který v sobotní MFD nevyloučil svou podporu nové vládě.

Článek

"Neumím si představit, že by někdo z poslanců ČSSD takový projekt podpořil, to se týká i Miloše Melčáka," řekl v sobotu Paroubek novinářům na krajské konferenci ČSSD Vysočiny ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku.

Reagoval tak na rozhovor Melčáka pro sobotní Mladou frontu Dnes, ve kterém poslanec nevyloučil, že se nezúčastní hlasování Sněmovny o důvěře vládě. To by umožnilo vznik trojkoaliční vlády Mirka Topolánka.

Paroubek dodal, že je s Melčákem v kontaktu prostřednictvím některých poslanců ČSSD. "Věřím, že se nakonec rozhodne správně, bylo by zvláštní, kdyby se jeden z nejlevicověji orientovaných poslanců ČSSD hlasoval pro program vlády panské koalice," řekl Paroubek.

Poslanec odešel z poslaneckého klubu strany v minulém prosinci. Podle něj by měla soc. dem jít do opozice. [celá zpráva]

Paroubek zopakoval, že pokud by někdo ze sociálnědemokratických poslanců umožnil vznik trojkoaliční vlády, měl by být vyloučen ze strany.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám