Hlavní obsah

Topolánek couvl, kritiku svých kolegů prý přehnal

PRAHA

Předseda ODS Mirek Topolánek ve středu večer přiznal, že udělal chybu, když v médiích ostře kritizoval své spolustraníky. V minulých dnech napadl pražského primátora Pavla Béma, europoslance Jana Zahradila a ministra financí Vlastimila Tlustého.

Článek

"Ten obsah byl možná velmi ostrý a možná byl velmi osobní a v tomto smyslu pokládám za svou chybu, že jsem ho takhle veřejně prezentoval," řekl ve středu Topolánek novinářům. Za obsahem svých slov si prý ale stojí.

O Bémovi v Lidových novinách řekl, že se snaží prosadit spolupráci ODS a ČSSD. Tlustého a Zahradila kritizoval v Mf Dnes. Tlustý jej prý ve funkci ministra financí zklamal a podle jeho slov na Frekvenci 1 by v nové vládě ministrem nebyl ani v případě, že by tento post neměl Miroslav Kalousek z KDU-ČSL. O Zahradilovi řekl, že nemá být nespokojený s Karlem Schwarzenbergem na postu ministra zahraničí, když on sám se bojí resort vést kvůli nejisté podpoře vlády.

To Zahradil sám přiznal. Během středy řekl, že Topolánek se asi ve stresu z jednání o vládě a hledá nepřátele tam, kde nejsou - tedy ve vlastní straně.

Topolánek přiznal, že se nechal vyprovokovat k některým necitlivým výrokům. Bémovi se už včera omluvil. Zahradil například omluvu nepožaduje. Řekl, že je lepší všechno smazat.

Reklama

Související články

Bém chce po Topolánkovi omluvu

Otevřený boj se rozpoutal mezi prvním mužem ODS, premiérem Mirkem Topolánkem, a jeho prvním místopředsedou, pražským primátorem Pavlem Bémem. Roztržku mezi...

Výběr článků

Načítám