Hlavní obsah

OBRAZEM: Ohňostroj nad Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novoroční nebe nad Prahou rozzářil v pondělí večer ohňostroj. Byl odpálen z Letenské pláně v šest hodin. Show trvala asi čtvrt hodiny a vyšla na 1,2 miliónu korun.

Článek

Praha nepořádá ohňostroj na přelomu starého a nového roku, ale vždy až večer 1. ledna. Jedním z důvodů je to, aby se večer mohly na show přijít podívat i děti, které většinou o půlnoci na Silvestra už spí.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ohňostroj byl viditelný z většiny vyvýšených míst ve městě. Nejvíce lidi se ale tradičně sešlo na pravém nádraží Vltavy v okolí Čechova a Mánesova mostu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Po Dvořákově nábřeží, které oba mosty spojuje, nebylo možné vzhledem k počtu diváků po dobu show ani projít.

Záběr novoročního ohňostroje nad sv. Vítem. Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Na závěr světelné podívané přítomní odměnili pyrotechniky potleskem. "Je to, jako kdyby na vás padala obloha. Měli by to nafilmovat a pouštět každý den v televizi," komentoval ohňostroj jeden z přihlížejících Pražanů. Někteří si sice stěžovali na nevýrazný začátek, všechny oslovené však závěr ohňostroje nadchl.

Záběr ohňostroje nad Novotného látkou. Foto: ČTK/Roman Vondrouš.

Představení podle autorů kladlo důraz na umění ohňostrojové architektury, jas barev, spontánnost, humor a překvapení. Své místo ve skladbě nalezly i odpočinkové pasáže, kdy se obloha zcela vyčistila. Po hlučných silvestrovských oslavách se diváci přesvědčili, že pyrotechnici umějí nabídnout i ztišenou zábavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám