Hlavní obsah

Bursík: extrémní názory má Klaus

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda Strany zelených Martin Bursík ostře vrátil prezidentovi Václavu Klausovi jeho tvrzení, že mnohé názory zelených jsou extrémní. Podle Bursíka je to právě hlava státu, která zastává extrémní stanoviska.

Článek

"My jsme v politickém středu a extrémní názory má v poslední době pan prezident, viz jeho názory na EU, nebo na globální změnu klimatu," reagoval ve čtvrtek Bursík na Klausův komentář v MfD, v němž vysvětluje své výhrady ke jmenování Karla Schwarzenberga ministrem zahraničí.

Strana zelených, která Schwarzenberga nominovala, je podle Klause stranou s "výrazně menšinovými, v mnoha oblastech extrémními názory. Považuji za nevhodné, aby tak zásadní a dlouhodobá agenda, jakou je zahraniční politika, byla předurčována postoji strany disponující pouhými šesti poslanci ve Sněmovně. Pokud by eventuálně pan Schwarzenberg svými politickými názory tuto stranu nerespektoval, potom nechápu smysl jeho nominace touto stranou."

Šéf zelených však má věc za uzavřenou a myslí si, že Klaus se svými ústavními kroky týden počká na výkonnou radu ODS. "Je to zase jedna z příležitostí, jak zasáhnout z titulu prezidentské funkce do vnitrostranického dění v ODS, a teprve bezprostředně poté k tomu přistoupí," řekl Bursík.

Rozhovor s Martinem Bursíkem čtěte v pátečním Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám