Hlavní obsah

Novoroční Klausův projev odvysílá ČT, Nova i Prima

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televizní štáb pro odvysílání tradičního novoročního projevu prezidenta republiky Václava Klause zajišťuje podle dřívější dohody tří celoplošných českých televizí tentokrát poprvé TV Prima. Projev kromě ní odvysílá živě v pondělí 1. ledna od 13 hodin rovněž Česká televize a Nova, kterým Prima signál dodá.

Článek

Dohoda vysílat projev na všech třech televizích současně se na Nový rok zrealizuje již po třetí. Patnáctiminutový projev prezident přednese nejspíš ze své pracovny na Pražském hradě. Uvede jej ale nová znělka, v níž Prima využila různých pohledů exteriérů i interiérů tradičního sídla českých prezidentů. Nebude však chybět ani klasická vlající prezidentská zástava a fanfáry z opery Libuše.

Další aranžmá živého vysílání se ale rozhodne těsně před projevem. "Až v pondělí dopoledne nám pan prezident sdělí, zda chce během projevu sedět nebo stát. Jsme připraveni na obě varianty," sdělila ve středu Právu produkční zpravodajství Primy Markéta Janoušková. Dřívější čeští prezidenti včetně Václava Havla při projevu seděli, Klaus prolomil tradici a během projevu již vícekrát stát za malým řečnickým pultíkem.

Prima chce využít i kamerový jeřáb. "Jeřáb umožní zvedat kameru nahoru a dolů, pohyb kamer je tak ve výsledku živější. Ale na druhou stranu může i rušit. Pan prezident řekl, že obě varianty zváží a rozhodne se. Ale asi využije spíše statické kamery, tedy kamery na pevno. Uvidíme. Náš štáb je nachystán na obě řešení," doplnila Janoušková. Podle mluvčího Hradu Petra Hájka je ale nepravděpodobné, že by prezident chtěl, aby vysílání jeho projevu mělo dynamický ráz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám