Hlavní obsah

Median: ODS má před ČSSD náskok téměř 12 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podle průzkumu agentury Median by nyní volby vyhrála ODS, které by dalo hlas 40,4 procenta voličů. Na druhém místě by skončila ČSSD s 28,8 procenta hlasů. Třetí by skončili komunisté (11,4%) následovaní Stranou zelených (8,2%) a lidovci, jimž by svůj hlas dalo 6,7 procenta voličů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Z aktuálního průzkumu společnosti vyplývá, že voleb by se nyní zúčastnilo 54,1 procenta voličů. V porovnání s červnovými volbami je ochota lidí jít k volbám o zhruba deset procent nižší.

Průzkum se ale liší od výsledků šetření Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), které 20. prosince uvedlo, že pro ODS by hlasovalo 38 procent voličů, pro ČSSD 23,5 procenta voličů. Na třetí místo by se podle CVVM posunula Strana zelených, která těsně předstihla KSČM. Lidovci by podle CVVM získali 11 procent hlasů. [celá pzráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Zelení rostou, porážejí komunisty

Podle volebního modelu CVVM by v prosinci volby do Sněmovny vyhrála ODS s 38 procenty. Druhá ČSSD má 23,5 procenta. Třetí zelení mají 12 procent, komunisté...

Výběr článků

Načítám