Hlavní obsah

Vánoce budou na blátě

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bílé Vánoce, tedy na sněhu, letos asi nebudou. Celý tento týden by měly být odpolední teploty nad nulou, a i když pár sněhových vloček uvidíme, většinou se ale promění v déšť nebo mrznoucí mrholení.

Článek

"Opravdu to zatím vypadá, že na vánoční svátky bude většinou zataženo nízkou oblačností, mlhavo, ojediněle slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení. Na horách by mohlo být polojasno. Noční teploty budou 1 až -4 a denní -1 až 4 st., ojediněle až 6 st. tepla," řekl v pondělí Právu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Dodal, že podobný ráz počasí bude v podstatě ode dneška až do víkendu. Jenom ve středu by noční teploty mohly klesnout ojediněle až na -7 stupňů a v nadmořské výšce nad 700 m se očekává sněžení.

V nížinách bude po celý týden občas buď padat sníh s deštěm, nebo mrznoucí mrholení. Řidiči by tedy měli dávat velký pozor na silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám