Hlavní obsah

Silnice jsou sjízdné i přes občasný sníh a ledovku

ČESKÁ REPUBLIKA

Silnice a dálnice jsou po celém území České Republiky sjízdné. Motoristé ale mohou občas narazit na sníh s deštěm a mlhy, místy na rozbředlý sníh a zejména ve vyšších polohách na vznikající ledovku. Proto je zvýšená opatrnost na místě například na některých úsecích dálnic D1 a D3. Ve velkých městech není provoz nijak omezen.

Článek

V horách v Libereckém kraji od rána sněží, silnice ale zůstávají sjízdné. Silničáři radí jezdit se zvýšenou opatrností, protože místy se může na vozovce objevit rozbředlý sníh. V nižších polohách prší, občas se sněhem, což snižuje viditelnost.

Rozbředlý sníh se objevil i na vozovkách ve vyšších oblastech Královéhradeckého kraje. V Krkonoších, Orlických horách, na Jičínsku a Náchodsku padá déšť se sněhem. Některé silnice ve vyšších polohách jsou po chemickém posypu a je na nich snížená viditelnost. V nižších polohách jsou silnice sjízdné bez omezení.

Ve vyšších polohách Karlovarského kraje hrozí kvůli nízkým teplotám a přeháňkám vznik náledí. Komunikace jsou ale prozatím sjízdné, i když se zvýšenou opatrností. Náledí by se mohlo vyskytnout v oblasti Krušných hor okolo Božího Daru. Tam také na zůstává na silnicích sníh, který v nižších polohách kraje přes noc roztál.

Přestože sněží i ve Zlínském kraji, silnice jsou holé a mokré a podle silničářů sjízdné bez omezení. Na některých místech, hlavně na Vsetínsku a Zlínsku, je ale snížená viditelnost. Na Vsetínsku sněží, v ostatních oblastech se vyskytuje déšť se sněhem, případně sněhové přeháňky.

Řidiči v Olomouckém kraji musejí počítat s rozbředlým sněhem či slabým sněhovým popraškem a to zejména ve vyšších polohách. Na většině území sněží, ale například v Jeseníku prší a teploty jsou nad nulou. Vozovky jsou po chemickém posypu mokré nebo na nich leží rozbředlý sníh. Ve vyšších polohách mohou řidiči na menších cestách narazit na sněhovou kaši či na slabou vrstvu sněhu.

Silnice na Vysočině jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Většina komunikací je po chemickém ošetření mokrá, zejména v lesních úsecích leží tající poprašek sněhu, někde je vozovka namrzlá. Někde mrholí, jinde prší. Meteorologové proto varují řidiče před namrzajícími vozovkami. Výstraha kvůli ledovce na Vysočině bude platit do středečního rána.

Některé silnice v Pardubickém kraji jsou pokryté sněhem nebo namrzají. Řidičům hrozí potíže především ve vyšších polohách Ústeckoorlicka, Svitavska a Chrudimska. Všechny vozovky zůstávají sjízdné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám