Hlavní obsah

ČSSD v opozici chce i poslankyně Čurdová

Právo, trj
BRNO

Místopředsedkyně výboru pro evropské záležitosti Anna Čurdová si podobně jako poslanec Miloš Melčák, který opustil soc. dem. frakci, myslí, že ČSSD by měla být ve zbytku volebního období důslednou opozicí. Čurdová má také výhrady k dokumentu Agenda 2010 jako k východisku pro jednání o vládním programu.

Článek

Na otázku, zda se podobně jako Melčák chystá opustit poslanecký klub ČSSD, Čurdová napřed jednoznačně neodpověděla. "Řekněme to tak, že dneska jsem to dementovala, že to je nesmysl," reagovala pro Právo poslankyně.

Spekulaci o svém odchodu z klubu Čurdová skutečně označila v oficiální reakci ČSSD za nesmysl. "Nevím, kdo podobné fámy vyrábí a rozšiřuje," měla říci.

Šéf poslanců ČSSD Michal Hašek uvedl, že cílem informace o Čurdové je "zkomplikovat vyjednávání o budoucí vládě a oddálit řešení povolební situace".

K Agendě má výhrady i Falbr

Čurdová doufá, že diskuse o budoucím směřování ČSSD bude v klubu pokračovat. Před případnou vládou ČSSD s ODS a KDU-ČSL by Čurdová preferovala opozici. "Na tom mém stanovisku se nic nezměnilo," poznamenala.

Čurdovou potěšilo, když si v sobotním Právu přečetla, že k Agendě 2010 má výhrady europoslanec a bývalý odborový předák Richard Flabr. Čurdová jako bývalá zmocněnkyně vlády pro rovnost příležitostí hájí rovnoprávnost mužů a žen, na Agendě jí také vadí, že soc. dem. má být ochotna ustoupit plánu na krácení sociálních výdajů.

Čurdová popřela, že by se chystala podepsat jako údajně Melčák prohlášení "konstruktivní platformy" poslanců ČSSD, které zveřejnil server aktualne.cz. "O tom zatím nic nevím, protože aktuálně.cz nesleduji," uvedla Čurdová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám