Hlavní obsah

Julínek zřídí dvě komise, které prověří vraždy v nemocnici

HAVLÍČKŮV BROD

Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) navrhl v kauze vražd v havlíčkobrodské nemocnici zřídit dvě komise. Jedna má prověřit postup nemocnice, druhá se bude věnovat měsíčnímu působení zdravotníka Zelenky v nemocnici v Jihlavě.

Článek

Komise budou zřízeny počátkem příštího týdne. Jak dlouho budou pracovat, Julínek nebyl schopen určit, řekl ale, že prověření 18 chorobopisů není standardní. "Obyčejně taková komise prověřuje jeden chorobopis," řekl Julínek s tím, že víc podrobností bude znát až po konzultaci se členy komise.

Julínek, který je sám anesteziologem, uvedl, že se seznámil s chronologií jednotlivých případů vražd a vyslechl primáře ARO Pavla Longina, bývalého ředitele Josefa Pejchla a představitele kraje.

Podle ministra se primář osobně angažoval velmi intenzivně. "Významně přispěl k odhalení pachatele," zdůraznil.

Julínek nicméně konstatoval, že nemocnice nemá standardizované postupy v případě, že by existovaly pochyby na postup zdravotnického personálu. "Není možné postavit vyhodnocování na iniciativě primáře," poznamenal Julínek.

Ministr uvedl, že nařídil revizi postupu při propouštění Zelenky a speciální revizi postupu bývalého ředitele Pejchla. "Nepřesvědčil mě," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám