Hlavní obsah

Po teplotních rekordech se o víkendu lehce ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

V pátek padl další teplotní rekord. V Ostravě-Mošnově byla ve 13 hodin naměřena teplota 14 stupňů. Vypadá to, že sněhu se ještě koncem tohoto týdne nedočkáme, přesto se o víkendu mírně ochladí. Občas vysvitne sluníčko, obloha ale bude spíše zatažená s místními přeháňkami, na horách bude sněžit.

Článek

V Ostravě-Mošnově platil rekord 11,6 stupňů z roku 1979. K překročení rekordu jsou blízko i v Brně-Tuřanech, kde bylo ve 13 hodin naměřeno 11,3 stupňů. Současný rekord z roku 1979 má hodnotu 11,4 stupňů. Konečnou hodnotu maximálních teplot se dozvíme až večer.

Během pátečního večera bude přibývat oblačnosti a to od západu Čech. Teploty se vyhoupnou na osm až dvanáct stupňů, na horách kolem sedmi stupňů. Na Moravě a ve Slezsku bude foukat čerstvý vítr, který na horách dosáhne rychlosti až 50 km za hodinu.

V sobotu se obloha od západu postupně zatáhne a bude pršet. Na hřebenech hor se lyžaři dočkají sněhu. V Čechách se rtuť teploměru vyšplhá nejvýše na 4 až 8 stupňů, na Moravě a ve Slezsku bude o poznání tepleji (8 až 12 stupňů), na horách kolem pěti stupňů. Na Moravě a ve Slezsku bude vát čerstvý vítr s nárazy kolem 50 km za hodinu, ten ale později zeslábne.

V neděli bude polojasno až oblačno místy s deštěm, nejvyšší denní teplota se bude pohybovat kolem čtyř stupňů. V noci na pondělí teploty moc neklesnou, nejnižší teplota bude kolem tří stupňů. Počátkem příštího týdne by se mělo obnovit teplé jihozápadní proudění, které opět přinese inverzní charakter počasí.

Reklama

Související témata:

Související články

Mrazy nepřicházejí ani se začátkem prosince

Přestože už za méně než měsíc vstoupíme do roku 2007, pořádné mrazy jsme letos ještě nezažili. Na sobotní večer meteorologové hlásí převážně zataženo a mlhavo...

S Mikulášem přijde oteplení

Mikuláš brodící se závějemi sněhu přináší dětem z ledové zimy do teplých domovů vytoužené dárky. Jestli si někdo takhle představoval mikulášský svátek, letos...

Výběr článků

Načítám