Hlavní obsah

Prezident udělil další dvě milosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus udělil další dvě milosti. K prominutí trestu jej vedly rodinné či zdravotní důvody. Stanislava Bellefgounová byla odsouzena za pokus přelepit čárové kódy na zboží, Milan Svoboda za výtržnictví v restauraci. Informaci o tom podal mluvčí Hradu Petr Hájek.

Článek

Bellefgounová si měla odpykat trest odnětí svobody na 150 dnů za to, že se pokusila o podvod, když se snažila získat zboží za nižší cenu tím, že přelepila čárové kódy. Prezident změnil původní trest v obecně prospěšné práce v trvání 300 hodin. Prezident podle mluvčího vzal v úvahu, že odsouzená je v rozvodovém řízení, sama se stará o čtyřletou dceru a manžel, cizí státní příslušník, se trvale zdržuje v cizině a o rodinu se nestará.

Svoboda byl odsouzen na 60 odnětí svobody za výtržnictví v restauraci. Klaus mu trest změnil na trest obecně prospěšných prací v délce 119 hodin. Z původně uložených 400 hodin obecně prospěšných prací si již odsouzený část odpracoval. Prezident podle mluvčího přihlédl k tomu, že odsouzený se nachází ve složitém psychickém stavu, protože v jeho rodině došlo k velmi tragickým událostem.

Reklama

Související témata:

Související články

Prezident Klaus udělil pět milostí

Dalších pět lidí se dočkalo prezidentské milosti. Václav Klaus se rozhodl ochránit žadatele před trestající justicí většinou z rodinných nebo zdravotních...

Výběr článků

Načítám