Hlavní obsah

Topolánek se omlouvat nebude, postavil se za Dalíka

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek v pondělí médiím sdělil, že slova jeho tajemníka Marka Dalíka o sestavování vlády naprosto odpovídají oficiálním názorům ODS. Topolánek na nich nevidí nic špatného, a proto se za ně ani nehodlá omlouvat.

Článek

Sobotní vydání deníku Mladá fronta Dnes uvádí Dalíkův výrok, podle kterého občanští demokraté přetahují poslance ČSSD pro podporu trojkoaliční vlády bez soc. dem. Dalík to ale nejdříve popřel s tím, že jeho slova nejsou autentická. Pak ale některé výroky potvrdil. Nyní se ho zastal sám Topolánek.

"Z přepisu rozhovoru jasně plyne, že ODS nikdy "nelovila žádné přeběhlíky z řad ČSSD, natož aby jim nabízela nějaké peníze, nebo se je snažila získat vydíráním," uvádí premiér ve zprávě. Podle něj se Dalík nedopustil ničeho nečestného.

Názory premiérova tajemníka jsou prý navíc plně v souladu s oficiálním stanoviskem ODS, zejména v tom, že v ODS panuje značná nedůvěra vůči jednání předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, který "už dokázal, že neumí držet slovo".

Topolánek uvedl, že celá kauza poškozuje pouze osobně pana Marka Dalíka. "Nemá naprosto žádný vliv na jednání o vládě, a pokud to někdo tvrdí, jde pouze o průhlednou záminku, jak zastřít vlastní neochotu jednat," dodal premiér.

Paroubek chce vysvětlující schůzku

Paroubek za ČSSD jednání o vládě založené na dohodě čtyř stran zastavil do doby, než mu Topolánek výroky svého tajemníka vysvětlí.

Po Topolánkovýžch slovech, že se za Dalíkovy výroky omlouvat nebude, řekl, že si nechá problém vysvětlit od samotného Topolánka.

"Já jsem se domluvil na schůzce s panem Topolánkem a nechám si to od něj vysvětlit," sdělil Paroubek. Řekl, že nechce situaci vyostřovat a než z jednání ČSSD odejde, je potřeba si o tom promluvit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám