Hlavní obsah

ODS vyloučila člena za to, že hlasoval s KSČM

Právo, Karel Balcar
OPAVA

Svého volebního lídra ve Vítkově na Opavsku René Kyšáka vyloučila místní ODS ze strany. Potvrdil to předseda místního sdružení ODS Jiří Solař. Důvodem bylo Kyšákovo hlasování pro KSČM do rady města.

Článek

"Do městské rady ho prohlasovali komunisté a on zase hlasoval pro kandidáta za KSČM. Hlasování bylo veřejné, všichni občané viděli, že ODS hlasuje pro komunistu a komunista zase pro ODS," tvrdí Solař s tím, že ruku pro zvedli i další dva zastupitelé za ODS, kteří ale byli na kandidátce strany jako nezávislí.

V minulých dnech zasedal ve Vítkově sněm ODS, který jednomyslně hlasoval pro vyloučení Kyšáka ze strany a vyzval ho, aby se vzdal svého mandátu v zastupitelstvu i místa v radě. Kyšák přítomen nebyl a podle Solaře dodnes nereagoval.

Ve Vítkově byly v sedmičlenné radě zastoupeny všechny politické strany, které ve volbách uspěly. SNK má v radě dva mandáty, ČSSD také dva a KDU-ČSL, KSČM a ODS měli po jednom radním. Kyšák je nyní stále v radě, ale již není členem ODS. Ve Vítkově s 6,2 tisíce obyvateli ve volbách vyhrálo SNK se 7 mandáty, následovala ČSSD (5), KSČM (4), ODS (3) a KDU-ČSL (2).

Reklama

Výběr článků

Načítám