Hlavní obsah

Kasal: vládu ČSSD a KSČM nedopustíme

– PRAHA

Úřadující předseda KDU-ČSL Jan Kasal v sobotu ujistil občanské demokraty, že jeho strana nedopustí vládu sociálních demokratů s komunisty. Neobává se prý ani předčasných voleb. Kasal v sobotu vystoupil na kongresu ODS.

Článek

Lidovci se dosud k předčasným volbám stavěli chladně. Strana má nízké preference a dávala najevo, že by s nimi raději počkala. KDU-ČSL čeká v prosinci sjezd, kde bude zvolen nový předseda. Ani na něm se ale tento postoj strany nezmění, ujistil Kasal. Řekl, že dohoda čtyř stran ODS, ČSSD, KDU-ČSL a SZ by komunisty od moci odstavila.

ODS se po celý den pře o budoucí podobu jednání o vládě. Předseda Mirek Topolánek se snaží předvědčit stranu, že je potřeba jednat i s ČSSD, spolustraníci ale tento postoj odmítají. Řečníci, kteří připomínají, že ODS by s Paroubkovou stranou jednat neměla, sklízí velký úspěch.

Na kongresu vystoupil i slovenský expremiér Mikuláš Dzurinda. Řekl, že kongres je podle něj smutný, přitom strana dlůvod ke smutku nemá.

Reklama

Související témata:

Související články

DOKUMENT: projev předsedy ODS Mirka Topolánka

Předseda ODS Mirek Topolánek v projevu požádal stranu o silný mandát při volbě předsedy. Řekl, že pokud někdo nesouhlasí s tím, jak vyjednává, ať ho nevolí....

Výběr článků

Načítám