Hlavní obsah

Předčasné volby budou podle Kasala asi nejdříve příští podzim

PRAHA

Předčasné volby by se mohly konat na podzim roku 2007 nebo na jaře roku 2008. Podle úřadujícího předsedy KDU-ČSL Jana Kasala to vyplynulo z jednání šéfů stran s prezidentem. Příští vláda by podle lidovců měla být založená na shodě všech parlamentních stran kromě komunistů a měla by být politická.

Článek

"Prezident žádný termín pro předčasné volby nenavrhl, řekl jen, že by bylo nevhodné je pořádat v zimních měsících 2008 blízko prezidentských voleb," řekl v pátek Kasal.

Pokud padne dohoda o termínu předčasných voleb, sestavení vlády by mělo být rychlou záležitostí. Kasal ale preferuje vládu, ve které by měly své zastupitele všechny čtyři strany. "Každá vláda je politická a já si nemyslím, že úřednická vláda by byla tím nejlepším řešením. Chceme zřetelnou vládu," sdělil Kasal.

Podle šéfa lidovců není pravděpodobné, že by se příští úterý strany dohodly na podobě nové vlády. "V úterý může dojít k smlouvě o smlouvě budoucí, formulace vlády se bude hledat v příštích týdnech," dodal Kasal.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus se setkal s Topolánkem a Kasalem

Prezident Václav Klaus se ve středu setkal s premiérem a předsedou ODS Mirkem Topolánkem. Ten mu řekl, že ODS se nyní snaží najít širší shodu stran, která...

Výběr článků

Načítám