Hlavní obsah

Klaus omilostnil učitelky, které mohly za popálení dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus udělil milost třinácti lidem. Omilostnil například učitelky, které dostaly trest kvůli vážnému zranění dívky při svátku pálení čarodějnic. Další milosti udělil buď kvůli vážnému zdravotnímu stavu odsouzených nebo kvůli tomu, že se starají o děti.

Článek

Jarmila Kotrbová, Jitka Čiberová a Kateřina Semrádová odešly od soudu s osmiměsíční podmínkou. Byly prý odpovědné za to, že při tzv. pálení čarodějnic začala šestileté dívce hořet paruka. [celá zpráva] Měla popáleniny na čtvrtině těla a lékaři jí museli transplantovat kůži na tváři, krku a jiných částech těla.

"Prezident vzal v úvahu to, že u žádné z odsouzených se při výkonu práce učitelek v minulosti žádný podobný problém nevyskytl, jakož i postoj, který samy k celé záležitosti zaujaly," zdůvodnila prezidentská kancelář.

V pěti případech Klaus prominul lidem trest vyhoštění a ve třech případech obecně prospěšné práce. Žádný z omilostněných se nedopustil vážného trestného činu.

Klaus prominul trest například i Renatě Límové. Ta byla odsouzena k obecně prospěšným pracem proto, že neplatila za ošetřování svého postiženého syna. Žena se stará o roční vnučku.

Milost dostala i Pavla Kubátová, která se stará o třináctiletou neteř. Za držení omamných látek a jedů měla jít na šest let do vězení. Klaus jí milost udělil s podmínkou, že se po tuto dobu, tedy šest let, nedopustí žádného trestného činu.

Udělené milosti
jménopřečinprominutý trestdůvod
Renata Límováneplacení ošetřovného na synaobecně prospěšné prácestará se o roční vnučku
Igor Čepilpřes zákaz pobytu se zdržoval v ČRvyhoštěnízaložil v ČR rodinu
Jarmila Kotrbová, Jitka Čiberová, Kateřina Semrádovámohly za popálení šestileté dívkyosmiměsíční podmíněný trest vězenív minulosti neměly jiný problém
Josef Chuchvalecpodvodpět let vězenívážná nemoc
Nhan Ha Hienspolupachatelství na krádeži v roce 1987vyhoštěnív ČR žije 23 let, má zde rodinu
Jerzy Szwajcpašování v roce 1981vyhoštěníod deliktu uplynula dlouhá doba
Kateřina Štindlováužívala televizor zabavený exekutoremobecně prospěšné prácepečuje o dvě děti
Michail Tkačukneuvedenovyhoštěnízaložil v ČR rodinu
Ivan Vladoneuvedenovyhoštěnírodinná situace
Dagmar Millerovázanedbání povinné výživy125denní vězenívážný zdravotní stav
Pavla Kubátovádržení omamných látekšest let vězenístará se o nezletilou neteř
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám