Hlavní obsah

Paroubek: jsem jako dvacetiletý mladík

– PRAHA
Právo, dan, trj

Šéf ČSSD Jiří Paroubek se ve čtvrtek opřel o lékařský názor, aby se mohl ohradit proti výrokům bývalého předsedy vlády i soc. dem. Miloše Zemana, že reaguje hystericky a někdy nervově nezvládá situaci.

Článek

"Já jsem se ráno nechal vyšetřit v Ústřední vojenské nemocnici a tam přišli na to, že můj organismus je na úrovni dvacetiletého hocha," řekl ve čtvrtek novinářům Paroubek.

Bursík: to jsme rádi

Na jeho slova o vyšetření jeho organismu týž den reagoval šéf zelených Martin Bursík: "To jsme rádi, já už jsem měl starosti."

Paroubek ironizoval Zemanův výrok pro Právo, že velmi dobrým předsedou ČSSD by byl Zdeněk Škromach. "Já myslím, že pan Škromach by byl skvělým předsedou soc. dem. Každým dnem si to myslím víc," řekl Paroubek.

Škromach přitom pro Právo Zemanovým slovům nepřitakal, neoznámil, že by chtěl být na březnovém sjezdu soc. dem. Paroubkovým vyzývatelem.

V tiskovém prohlášení Lidového domu vyšla navíc tato Paroubkova slova: "Vážím si každého upřímně myšleného názoru a rady. Nepochybuji o tom, že Zdeněk Škromach i Miloš Zeman i Mirek Šlouf to myslí upřímně. Koneckonců cítím se v poslední době velmi unavený po rok a půl trvající intenzívní práci pro ČSSD a budu rád, když Zdeněk přiloží ruku k dílu a já si budu moci odpočinout. Jeho slova vítám a chápu jako závazek k lepší a rozsáhlejší práci pro ČSSD."

"Nevědí, co činí"

Šéf ČSSD se také ohradil i proti těm členům jeho strany, kteří začínají myslet na předčasné volby. "Měli by se ujmout soc. dem. Jestli je to Miloš Zeman nebo Zdeněk Škromach, tak to mohou zkusit, jsem zvědav, jestli by (ve volbách) získali třetinu hlasů co já. Já si myslím, že ti lidé nevědí, co činí," řekl Paroubek.

Politická situace je podle něj podobná jako v červnu, kdy se konaly řádné volby, a předčasné volby by tudíž mohly skončit podobně - patem.

Reklama

Související články

Z ČSSD znějí hlasy o prohraných volbách

I když předseda ČSSD Jiří Paroubek vyzdvihl výkon některých soc. dem. kandidátů ve 2. kole senátních voleb a výsledek označil za úspěch, ozvaly se hlasy,...

Výběr článků

Načítám