Hlavní obsah

Víkend bude studený, příští týden se znovu oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima letos přišla dříve než obvykle a po teplotně nadprůměrném září i říjnu působí náhlé ochlazení na některé lidi obzvlášť nepříznivě. Jistou útěchou může být předpověď meteorologů, podle které se na počátku příštího týdne začne opět oteplovat až na maxima kolem deseti stupňů. Nadcházející volné dny ale nezahřejí.

Článek

V pátek bude na leckterých místech České republiky ještě mrznout. Ranní minima budou klesat k minus dvěma až minus šesti stupňům Celsia, nejvyšší teploty vystoupí pouze na minus jeden až plus tři stupně.

Už od soboty se začne oteplovat, ale velmi zvolna. Odpolední maxima se mají podle meteorologů nacházet mezi jedním a pěti stupni Celsia, v neděli pak mezi třemi a sedmi stupni.

V pondělí už se nejvyšší denní hodnoty vyhoupnou na pět až devět stupňů. Noční teploty by se měly potom pohybovat kolem nuly. Podobné teploty by se měly udržet až do poloviny příštího týdne.

Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude listopad teplotně průměrný, srážkově podprůměrný. Další výrazné ochlazení očekávají meteorologové až na konci měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám