Hlavní obsah

Zelený čaj chrání před rakovinou krve a lymfatického systému

– Tokio

Japonští odborníci přišli se dvěma novými zprávami. Ta dobrá je, že zelený čaj skutečně může efektivně chránit před vznikem zhoubných onemocnění krve a lymfatického systému. Tou druhou, méně příznivou, je fakt, že preventivní účinek se dostavuje jedině při konzumaci velkého množství tohoto nápoje. Denně je třeba vypít aspoň pět šálků čaje.

Foto: Profimedia.cz

Denní konzumací pěti hrníčků kvalitního zeleného čaje lze snížit riziko rakoviny krve o 42 procent a riziko rakoviny lymfatického systému o 48 procent.

Článek

Podle japonských onkologů však lze denní konzumací pěti hrníčků kvalitního zeleného čaje snížit riziko rakoviny krve o 42 procent a riziko rakoviny lymfatického systému o 48 procent.

Zdravotně blahodárné účinky antioxidantů, na něž je zelený čaj zvláště bohatý, jsou známy celou řadu let u chorob srdce, Alzheimerovy choroby či Parkinsonovy choroby. V těchto případech stačí mnohem nižší dávky čaje. 

Než k těmto závěrům japonští vědci došli, zanalyzovali zdravotní stav, stravovací návyky, životní styl v závislosti na pohlaví a věku u více než čtyřiceti tisíc Japonců. Samotnými výsledky pak byli velmi překvapeni.

Reklama

Související témata:

Související články

Heřmánkový čaj snižuje hladinu cukru v krvi

Pravidelné pití heřmánkového čaje může být dobrou prevencí proti cukrovce II. typu, dále proti ztrátě zraku či nervovým a ledvinovým obtížím. O výsledcích...

Výběr článků

Načítám