Hlavní obsah

Úzká a pevná stehna můžete mít již za třicet dní

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cítíte, že jsou vám vaše džíny těsné přes stehna? A vaše kůže na těle se proměnila v ďolíčkatou pomerančovou kúru? Pak právě pro vás máme několik rad, jak zhubnout právě v těchto problémových partiích za pouhých 30 dní.

Foto: Garnier, Novinky

Ze 70 % způsobuje celulitidu špatný životní styl, jen z 30 % za to může dědičnost.

Článek

„Co se týče vzhledu, pak se za nejproblematičtější místa ženy považují stehna se zadečkem a celulitidu na nich a pak také tuk usazený na bocích,“ tvrdí Wendy Stehlingová, autorka knihy Úzká stehna za 30 dní.

Podle jejích zkušeností lze eliminovat řadu z těchto problémů, pokud žena změní jídelníček a začne cvičit.

Přitom nebude zapotřebí jíst drahá exotická jídla, používat drahé gely na celulitidu ani chodit do tělocvičny. Stačí se řídit jednoduchým tříbodovým programem po dobu 30 dnů.

Ze 70 % způsobuje celulitidu špatný životní styl, jen z 30 % za to může dědičnost.
Wendy Stehlingová

1. Chůze

Jeden z nejlepších způsobů, jak zhubnout stehna a zlepšit celkovou kondici je pravidelná svižná chůze. Správným tempem, vhodně zvolenou trasou lze spálit i více než 300 kalorií za hodinu.

Pokud se naučíte správnou techniku chůze, budete chodit na procházky pravidelně, pak  na stehenních svalech zaznamenáte neuvěřitelné pokroky.

K úžasnému výsledku vám tedy stačí ujít 1,6 km - 5 km šest dní v týdnu. Neměli byste ani zapomínat na protahovací cviky před a po chůzi.

Je jedno, zda půjdete do práce pěšky, či se po práci vydáte na procházku, počítá se i chůze na běžeckém pásu. V každém případě nezapomínejte na správné obutí.

Jakmile zjistíte, že se vaše kondice zlepšuje, pak můžete chůzi střídat s během či zvolit kopcovitější terén. Variací existuje mnoho.

Při chůzi je také důležité správné držení těla - ramena tlačit dolu a dozadu, vztyčit bradu a pohled přímo před sebe.

Rychlost chůze by měla být svěží a je dobré zapojit i ruce.  Čím více prodloužíte krok, tím více posílíte vnitřní i vnější stehenní svaly.

2. Speciální cviky 

Foto: Profimedia.cz

cvik

Foto: Profimedia.cz

cvik

Foto: Profimedia.cz

cvik

Foto: Profimedia.cz

cvik

 3. Změna jídelníčku, jež sníží příjem kalorií

  • Jezte jen tehdy, máte-li hlad.
  • Snažte se jíst vícekrát za den menší porce.
  • Pijte hodně tekutin - bez bublinek a neslazené.
  • Nikdy při jídle nespěchejte - jezte vždy v sedě a v klidu.
  • Vyberte si jednu dobrůtku, které nedokážete běžně odolat a zkuste ji zcela vyřadit z jídelníčku.
  • Nikdy nejezte méně kalorií než je 1500 kalorií za den.
  • Sledujte etikety složení potravin a volte ty kvalitnější, bohaté na bílkoviny.
  • Zkuste si alespoň ze začátku počítat počet přijatých kalorií. Uvidíte, že díky tomu se nebudete muset vzdát všech věcí, které máte rádi a přesto vaše váha půjde dolů. Jde o to, že více než na obsahu jídelníčku, závisí hubnutí na příjmu počtu kalorií.
  • Neváhejte s určením přesného počtu přijatých kalorií navštívit odborníka. Je totiž nutné pohlížet nejen na váš věk a výšku, ale také aktivitu či svalovou hmotu. Lidé, jež vykonávají fyzickou práci či se více pohybují, samozřejmě potřebují mnohem víc kalorií, než ti, co sedí v kanceláři.
  • Pamatujte na to, že potraviny s nízkým glykemickým indexem mají nejen méně kalorií, ale především, vás dokáží na mnohem delší čas zasytit.
Orientační tabulka počtu denního příjmu kalorií
Váha18-34 let35 - 55 let56 -75 let
44 kg170015001300
48 kg185016501400
51 kg200017501550
57 kg210019001600
61 kg215019501650
64 kg230020501800
70 kg240021501850
74 kg255023001950

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete zhubnout? Zkuste tipy celebrit

S novým rokem přišlo i období nových předsevzetí. Podle většiny průzkumů po celém světě je jedním z velmi častých přání začít cvičit a upravit svou váhu. Pokud...

Jak se po dietách vyhnout jo-jo efektu

Už jste zkusili tukožroutskou, ovocnou, zeleninovou a mnohé další diety, a stále nic. Ba naopak, rychle shozená kila se vracejí stále rychleji s každou další...

Zhubnout se dá i pomocí tance

Horečka zumby zachvátila česká fitcentra, tělocvičny, a dokonce i řadu sokoloven v zapadlých vískách. Kombinuje cvičení a směs latinskoamerických tanců. Pomáhá...

Výběr článků

Načítám