Hlavní obsah

Přestaňte s kouřením ještě dnes, pomůžete tak i svému zevnějšku

Novinky, das

Kouření je zlozvyk, kterého se lidé nejčastěji zbavují na začátku roku. Velmi často bývá součástí jejich novoročního předsevzetí. Proč ale čekat až do Silvestra? Buďte jiní a odhoďte cigaretu okamžitě.

Článek

Cigaretový kouř škodí nejen zdraví, ale také naší pokožce, vlasům, nehtům či zubům. Kouření tedy způsobuje i vady na kráse a urychluje stárnutí. Čím dřív tedy přestanete kouřit, tím lépe i pro váš zevnějšek.

"Změny, které mladé kuřáky ještě příliš netrápí, se mohou začít objevovat okolo třicítky a naplno se projeví ve středním a zralém věku. Jakkoli si žena snaží udržet mladý vzhled do vyššího věku, pokud kouří, její snaha je téměř zbytečná," vysvětlují odborníci ze serveru www.stop-koureni.cz.

Velmi často mají kuřáci problémy i s celulitidou. Zahlcují své tělo zbytečnými toxíny a pomerančová kúra pak na sebe nenechává dlouho čekat. Zbavovat se celulitidy je pak mnohem horší, než ji správnou péčí předcházet.

Peníze hrají také důležitou roli

Každý kuřák si většinou dokáže spočítat, kolik peněz ušetří, když přestane kouřit. Většinou se jedná o velmi zajímavé částky a je tedy evidentní, že nekouření prospívá i naší peněžence. 

A právě finančí úspora patří mezi ty nejobvyklejší motivační prostředky u čerstvých nekuřáků. Lze tak ušetřit nejen spoustu peněz, ale i ideálů.

Nekouřit je prostě moderní a není důvod s odhozením poslední cigarety otálet. Podle posledních průzkumů lidé v Evropě mají nejen nižší spotřebu cigaret, ale výrazně se snižuje i počet nemocných s rakovinou plic. A právě to je přisuzováno novému trendu - lidé přestávají kouřit a pokud stále kouří, pak s větším ohledem na nekuřáky. Začíná se prý i projevovat omezování kouření na veřejných místech včetně restaurací.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč cigarety účinkují na každého jinak

Přestože je dáno, že cigaretový kouř škodí zdraví, nikdo nedokáže přesně specifikovat jaké množství je pro jednotlivého člověka nebezpečné. A proč se někteří...

Dva milióny Čechů je závislých na tabáku

Dva milióny Čechů je závislých na tabáku. Závislost na tabáku je tedy nejčastější diagnózou v Česku. Asi 80 procent kuřáků je zároveň závislých na nikotinu...

Vědci vymysleli vakcínu pro odvykání kouření

Kuřákům, kteří neúspěšně bojují se svým zlozvykem, svítá na lepší zdravotní časy. Farmaceutické společnosti totiž vyvinuly vakcínu, která kuřákům pomáhá odolat...

Výběr článků

Načítám