Hlavní obsah

Nová revoluční dieta radí: nesnídat, jíst třikrát denně a pít černou kávu

Novinky, das

Obezita se začíná stávat celosvětovým problémem číslo jedna. Receptů na zhubnutí je hned několik, ale žádný z nich nefunguje na každého. Proto vědci přicházejí každou chvilku s nějakou novou formou hubnutí. Mezi nejnovější hit v Británii patří šestitýdenní hubnoucí program sportovního odborníka Venice A Fultona, který slibuje zhubnutí v rekordním čase.

Foto: Profimedia.cz

Černá káva a studená koupel je prý nejúčinnější v boji s celulitidou.

Článek

Podle Fultona je vše dáno komplexním přístupem zakládajícím si na kombinaci výživy, biochemie, genetiky a psychologie. Jedině tak lze zhubnout až devět kilogramů tělesného tuku a zároveň významně minimalizovat celulitidu.

Důležité je ale nejíst v malých dávkách častěji, jak doporučují mnozí výživoví poradci, ale jen třikrát denně. A nesnídat hned ráno, ale první jídlo sníst až po 10. hodině, což prý pomáhá zrychlit metabolismus.

"Již v roce 2000 francouzští vědci uveřejnili  v odborném časopise British Journal of Nutrition studii, že typická vysokoenergetická snídaně v podobě toastu, jogurtu a ovoce ve skutečnosti blokuje ztrátu tuku v průběhu celého dne," vysvětluje pro Daily Mail Venice A Fulton.

Proto je podle něj lepší začít s prvním jídlem později a metabolismus tuků nezpomalovat.

Fulton také varuje před ovocnými šťávami a smoothies, které podle něho způsobují přejídání. Zároveň podle něho sacharidy obsažené v brokolici mohou být mnohem horší než ty obsažené v Coca-cole.

Jak na celulitidu

Podle Fultona je nejlepší kombinace ranní studené koupele a černé kávy. "Ponořením do studené vody dochází k maximálnímu zrychlení metabolismu. Pokud je to pro vás těžké, pak postačí ponořit do vody pouze dolní končetiny," upozorňuje Fulton.

Reklama

Související témata:

Související články

Trvale zhubnou jen ti chytří

V Annonci kdysi vyšel inzerát na zaručený recept, jak rychle zhubnout. Stál 50 Kč. Tisíce zvědavců, kteří jeho autorovi poslaly požadovanou padesátku, obdržely...

Výběr článků

Načítám