Hlavní obsah

Ženy, které dotlačí muže na sexuologii

Právo, Radim Uzel

Známý český sexuolog profesor Raboch napsal jednou zajímavý článek o ženách, které přivádějí své partnery na vyšetření kvůli sexuální poruše. Během své praxe totiž vypozoroval, že naprostá většina těchto případů si je podobná jako vejce vejci.

Článek

První skupinu žen tvoří ty, které přivádějí manžely na vyšetření plodnosti. Z psychologických testů vyplynulo, že dokážou dobře spolupracovat a dovedou si vážit druhých lidí. Navíc jsou vděčné, přátelské a ohleduplné, ale také laskavé a plné porozumění. S ostatními lidmi ve svém okolí zpravidla dobře vycházejí.  

Naproti tomu ženy, které svého manžela přivádějí kvůli vyšetření sexuální poruchy, bývají pravým opakem. Jsou rázné, panovačné a dominantní až agresivní. Jako by u nich převládaly vlastnosti typické spíše pro muže. A nejsou jen nadmíru energické. Obvykle se u nich objevuje ještě jakási nelaskavost a nepřátelská zaujatost.  

Jejich muži bývají naopak vlídní, ale zároveň i poslušní, málo energičtí a nedostatečně rozhodní. Lidová moudrost většinou takovéhoto člověka označuje slovem "bačkora". K sexuologovi je žena dotlačí kvůli obtížím při posexuální hlavním styku, ale někdy jen proto, že se s nimi necítí spokojená.  

Ženy, které přivádějí manžela do poradny kvůli vyšetření sexuální poruchy, bývají často rázné, panovačné a někdy až agresivní.

Pokud se dominantní žena rozpovídá o svých rodičích, ukáže se, že otce vidí jako bačkoru. Matku naopak líčí jako ráznou, sebevědomou a panovačnou. Ty rodinné role se zkrátka kopírují. Energické ženy jsou produktem rodinného matriarchátu, který si přinášejí jako vzor. A stejně se snaží organizovat i své partnerství.  

Bohužel sexuologové nemají k dispozici zdravotní záznamy jejích rodičů. Ale vsadil bych se, že by maminka nepochybně dovlekla tatínka do sexuální poradny kvůli poruše, kdyby tehdy sexuologické poradenství existovalo.  

Napadá mě kacířská myšlenka. Není ženská panovačnost tou pravou příčinou sexuálního nesouladu? Před lékařem pak stojí téměř neřešitelný problém, jak z toho ven. Mnohokrát se totiž stalo, že nespokojená Amazonka vyměnila svého mužského bačkoru za jiného, dostatečně imponujícího. A hned narazila kosa na kámen.  

Dva generálové v jedné domácnosti představují příliš mnoho povelů. Často dojde i na pár facek. A je vlastně jedno, kdo je komu dá. Dotyčná dáma pak přijde do sexuologické ordinace sama. Naříká a nostalgicky vzpomíná na svého dobráka, kterého držela pod pantoflem. Že to s jeho potencí nebylo valné? Žádná škoda, ale aspoň jsme se nefackovali!  

Ten příběh samozřejmě nemá žádný konec. Snad jenom ponaučení pro muže. Než svolíte k trvalému soužití, dobře si všímejte své tchyně! Většinou budete mít doma její přesnou kopii. A ženy by měly vybírat zlatý střed mezi generálem a bačkorou. Bohužel takových mužů bývá nedostatek. Ale dá se na tom pracovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Signály sexuální krásy

Mezi kritéria krásy a sexuální přitažlivosti patří především tři základní optické signály. Mužské svaly, krása tváře a ženský tělesný tuk soustředěný...

Sexuální požitkářství

Veškeré lidské jednání a rozhodování ovlivňuje hledání rozkoše nebo potěšení. To jsem nevymyslel já. Na to už přišli řečtí filosofové ve čtvrtém století před...

Zachraňte Mickeyho!

Snad žádnou sexuální aktivitu nehodnotí odborníci i veřejnost v posledních letech tak radikálně jinak jako onanii.

Vědecká studie o klientech prostitutek

Co je to za lidi, kteří dnes, v období nebezpečí HIV/AIDS, vyhledávají prostitutky? Smrtelný hazard zařazuje tyto muže do zvláštní kategorie obyvatelstva....

Výběr článků

Načítám