Hlavní obsah

Za partnerské hádky mohou nejčastěji peníze a povinnosti v domácnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Hádky se nevyhnou téměř žádnému páru, a když po prvních letech vyprchá milostná euforie, drobné neshody se promění ve vážné problémy hodné řádné třenice. Podle nového průzkumu se partnerské dvojice nejčastěji hádají kvůli penězům. Finance jsou zdrojem rozbrojů u třetiny párů.

Článek

Sex je pro vztah velmi důležitý, přesto ne natolik, aby to byl důvod k vážným hádkám. Podle jednoho internetového průzkumu způsobují hádky především finance (31 procent párů) a povinnosti v domácnosti (28 procent).

Neshody kvůli vyženěným či vyvdaným příbuzným trápí 25 procent dvojic, děti jsou pak zdrojem rozbrojů u 22 procent případů. Kvůli sexu se hádá pouhých18 procent párů. 

Tento průzkum nenechal klidné australské vědce, kteří se rozhodli na jeho základě dál téma partnerských hádek zkoumat. Zaměří se především na to, kvůli čemu se pouštějí páry do hádek a jak na sebe při hádce vzájemně reagují a jaké mají postoje.  

„Zajímáme se o míru sebeovládání a také faktory, které přispívají k managementu konfliktu,“ uvedl autor projektu Richard Ronay z University of Queenasland pro australský Courier Mail.

Reklama

Související témata:

Související články

Hádku ukončil kuchyňský nůž v zádech

Těžkým zraněním pětadvacetiletého muže skončila sobotní hádka v bytě v obci u Trhových Svinů na Českobudějovicku. O devět let starší společník mu bodl nůž do...

Výběr článků

Načítám