Hlavní obsah

Společná cesta do práce prý upevňuje vztah i manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hong Kong

Pokud toužíte posílit svůj vztah, pak se zaměřte nejen na společné sny, cíle a ambice, ale také společnou cestu do práce. Podle hongkongských psychologů totiž sdílením směru cesty získávají partneři pocit, že sdílejí více společných cílů.

Foto: Profimedia.cz

Vědci objevili souvislost mezi sdílením cesty do práce a vyšším uspokojením ve vztahu.

Článek

Odborníci z Čínské univerzity v Hong Kongu dokonce doporučují mladým párům, aby po vstupu do manželství zvolily své bydlení tak, aby oba partneři cestovali do zaměstnání stejným směrem.

Psycholožka Irene Chuangová ve dvou rozsáhlých studiích prokázala, že mezi sdílením cesty do práce a vyšším uspokojením ve vztahu existuje souvislost, přičemž tento vztah existuje bez ohledu na ostatní faktory: počet let strávených v manželství, počet společných dětí, výši příjmů a rozdíl v čase stráveném dojížděním.

Nejhorší situace podle Chuangové může nastat, když manželé bydlí ve středu cesty mezi dvěma zaměstnáními a každý už u domu míří naprosto opačným směrem.

Reklama

Související témata:

Související články

Návrat k expartnerovi po rozvodu může fungovat

„Často jsme se s manželem hádali. Dospělo to až k rozvodu,“ přiznává Jana z Prahy. „Když jsme se vzali podruhé, hrany se trochu obrousily a na svoje chyby jsme...

Jak dostat do chomoutu věčného samotáře

Okouzlit typického představitele starého mládence není až tak složité, ale udržet si dlouhodobě jeho zájem, případně ho dovést až před oltář a založit s ním...

Výběr článků

Načítám