Hlavní obsah

Sexuální teror po telefonu

Novinky, Radim Uzel

Oplzlé řeči, které na své zaskočené oběti chrlí po telefonu anonymové, dokáží přivést do rozpaků i poměrně otrlého jedince. Spadají do kategorie telefonického násilí. Původci těchto telefonických sprosťáren chtějí oběť zneklidnit, případně šokovat.

Článek

Podobně jako autoři telefonických výhrůžek o položení bomby na veřejném místě, kvůli kterým musejí policisté vyklízet letiště, zřízenci nemocnice převážet nemocné nebo zaměstnanci obchodního domu na půl dne zavřít, mají i autoři telefonických oplzlostí podobně perverzní radost z toho, jak s ostatními manipulují.

V českých luzích a hájích pozvolna ubývá odhalujících se exhibicionistů. Pohled na muže onanujícího za stromem už dnes většinu žen z míry příliš nevyvede. Když se vám však takový nemrava vetře až do telefonního sluchátka v ložnici, to je panečku to pravé pohoršení a vzrušení!

Ovšem telefonní sexuální násilí může mít i méně nápadné formy. Zejména počátek hovoru vypadá nevinně. Muž s vemlouvavým a celkem kultivovaným hlasem se vám představí jako výzkumný pracovník, který u veřejnosti provádí anonymní sexuální anketu. Začne vám klást různé intimní otázky. Naprostá většina obětí s ním ochotně spolupracuje a poslušně na kladené otázky odpovídá.

Podezření, že by mohlo jít o něco nekalého, začne mít převážná část z nich až ve chvíli, kdy je "výzkumník" vybídne k nějaké sexuální praktice. Ale stávají se i případy, že dotyčný anonymovi vyhoví. Zejména se to stává ženám. Ochotně onanují podle telefonických pokynů a do sluchátka popisují své pocity. Ale nejen to. Vyprávějí anonymovi o svých sexuálních představách, popisují své oblečení nebo prádlo a sdělují mu další různé intimnosti.

Stávají se však také dramatičtější případy. Telefonní vyděrač oznámí volanému, že mu unesl blízkou osobu a drží ji v zajetí. Její propuštění podmiňuje splněním nějakého úkolu. Oběť je ochotna přijet kamkoliv. Stejně jako vykonat požadovanou činnost, která je někdy i destruktivní. V jednom případě si oběť dokonce zapálila oděv, což mělo nakonec smrtelné následky. Někdy anonym přinutí volaného k demolici nábytku nebo zapálení záclon. Pro nezaujatého pozorovatele je poslušnost oběti nepochopitelná, neuvěřitelná a skoro až fascinující.

Když odborníci podrobí jednání anonyma podrobné analýze, obvykle zjistí, že se jedná o sexuální úchylku. Telefonní násilník se snaží svou oběť ovládnout. A právě z její poslušnosti má ten pravý požitek. Telefon navíc umožňuje tu výhodu, že satisfakce anonyma bývá bezprostřední. To takový pisatel oplzlých anonymních dopisů musí mít daleko větší obraznost. Uspokojuje ho pouhá představa toho, jak oběť dopis otevírá a čte.

Proti telefonnímu teroru můžeme bojovat snadno. Odmítneme jakoukoliv spolupráci. Žádný sexuologický výzkum se neprovádí prostřednictvím anonymního telefonátu. Horší je to s telefonním vyděračstvím. I tady je však zapotřebí uvědomit policii a spolupracovat s ní na co nejrychlejším dopadení pachatele.

Reklama

Související témata:

Související články

Deník těhotného muže - Obráceně

Zbývá méně než měsíc do vylíhnutí našeho prvního potomka. Plus mínus. Spíše mínus, než plus, Termín je desátého a dvacátého (dubna) se narodil Hitler....

Co je zdravotně závadná potravina

Občas se zákazník setká s označením zdravotně závadný výrobek nebo výrobek nevyhovující mikrobiologickým požadavkům. Co by si vlastně měl pod touto klasifikací...

Výběr článků

Načítám