Hlavní obsah

Sexem příliš nezhubnete, při některých pozicích ale posílíte svalstvo

Novinky, ald

Vyměnili jste běžeckou obuv za sexuální hrátky? Pak sice zažíváte více zábavy, avšak postava z vašeho rozhodnutí výrazně neprofituje.

Foto: Profimedia.cz

Pozice kovbojky vám zaručí, že zapojíte většinu svalů spodního těla.

Článek

Sex sice patří mezi fyzické aktivity, během nichž můžete spálit pár kalorií, rozhodně se ale nevyrovná dlouhému běhu nebo cvičení ve fitku. V posledních letech bylo provedeno hned několik studií, které se snažily přijít na kloub spalování tuků při sexu. Výsledek?

„Vědecký tým z University of Montreal porovnal spalování kalorií během sexu a běhu a zjistil, že při běhu spalujeme kalorií více,“ píše server Mirror.

Pouze třicet minut joggingu stačilo ženám k tomu, aby spálily 213 kalorií, přičemž v rozmezí stejné doby sexu spálily pouze 69 kalorií.

Muži jsou na tom o poznání lépe. Kvalitní jogging je připravil o 276 kalorií a sex o 101 kalorií. Pokud vezmeme v úvahu, že sklenka vína obsahuje přibližně 100 kalorií, pak se rozhodně nejedná o závratný výsledek.

Zdravé, ale kalorické! 5 potravin, s nimiž rozhodně nezhubnete

Zdraví

I když výsledky studie nemluví ve prospěch sexuálních hrátek, existují pozice, při nichž se vcelku slušně zapotíte.

Misionář

Pravdou zůstává, že klasický misionář vám velký úbytek na váze nepřinese. Pokud ale pozici drobně vylepšíte, pak spálíte poměrně zajímavý počet kalorií. Ženy například mohou posílit zadeček, a to tak, že ho budou během sexu vědomě zatínat. Pánům zase přijde vhod, když budou v pozici prkna – tak, jak ho známe z hodin tělocviku.

Na pejska

Pozici zezadu se často přezdívá na pejska, a právě během této pozice můžete spálit až 83 kalorií, což je ekvivalent tří čtverečků čokolády. Nejvíce posílíte svalstvo středu, avšak stranou nezůstanou ani svaly zadních částí stehen či vaše paže.

Efektivnějšího zapojení těchto svalů docílíte tak, že se rukama opřete o zeď. U mužů platí, že více kalorií spálí v případě, že budou stát u postele, zatímco ženy budou v pozici kočky na posteli.

Cviky, které vám pomohou k výraznějším sexuálním prožitkům

Zdraví

Kovbojka

Ideální pozice pro všechny ženy, které chtějí zapracovat na svém zadečku a nohou. Pozice kovbojky vám zaručí, že zapojíte většinu svalů spodního těla.

Pokud cíleně budete tlačit na mužský podbřišek, dosáhnete mnohem lepšího zpevnění svalstva středu. V ideálním případě také zapojte svá stehna a lehce je nadzvedněte. Údajně lze v této pozici spálit až neskutečných 135 kalorií za půl hodiny.

Vestoje

Možná není pro všechny pohodlná, ale rozhodně patří k těm nejefektivnějším v oblasti spalování tuků. Jakmile muž stojí před vámi, pak spálíte zhruba 30 kalorií za deset minut.

V případě, že si vyměníte role, budete stát před partnerem a navíc se opřete rukama o zeď, pak své tělo připravíte přibližně o 40 kalorií. I v tomto ohledu se ale více daří mužům, kteří za deset minut v této pozici spálí okolo 55 kalorií.

Reklama

Související články

Co se děje s ženským tělem při orgasmu

Co je to orgasmus? V první řadě je důležité říci, že neexistuje jednotná definice. Zatímco lékaři zkoumají fyziologické změny, které s orgasmem přicházejí,...

Ženská ejakulace - můžete ji zažít i vy?

Jedním z nejspornějších témat v oblasti sexuality je ženská ejakulace. Některé ženy tvrdí, že ji zažívají na pravidelné bázi, jiné se domnívají, že jde...

Výběr článků

Načítám