Hlavní obsah

Přitažlivost protikladů z pohledu sexuologie dlouhodobě nefunguje

– New York

Protiklady se možná přitahují, nicméně podle odborníků z pohledu sexuologie jsou pro kvalitu vztahů mnohem důležitější společné aktivity, zájmy, ale i tužby. Bohužel to si zamilovaní lidé často neuvědomují a veškeré spory a neshody v oblasti sexu se objevují právě po vyprchání zamilovanosti.

Foto: Profimedia.cz

Lidskou společnost lze podle postoje k sexu rozdělit na dvě základní kategorie: milovníky pohodlí a milovníky vzrušení.

Článek

Sexuolog Ian Kerner tvrdí, že lidskou společnost lze podle postoje k sexu rozdělit na dvě základní kategorie: milovníky pohodlí a milovníky vzrušení. První kategorie se nejraději miluje v pohodlí domova, v posteli a na bezpečném místě. Druhá kategorie ale naopak vyhledává místa nebezpečná, kuriózní a často je velmi spontánní.

Sexuální typy člověka

„Souložili byste raději ve stanu uprostřed hlubokých lesů, nebo dáváte přednost luxusnímu vypolstrovanému gauči v teple domova,“ ptá se doktor Ian Kerner s tím, že odpověď definuje sexuální typ člověka.

Komfortní lidé milující pohodlí si užívají rutinu a vzácně vymýšlejí novoty v posteli, zatímco milovníci vzrušení chtějí zkoušet stále něco nového a milují spontánnost a nečekané výzvy.

Osoby milující pohodlí si užijí sex nejlépe s někým podobným, zatímco věčné vzrušení očekávající jedinci si nejlépe užijí s tím, kdo umí sexu dodat adrenalin.

„Co když se potká ale pohodlný člověk s milovníkem vzrušení? Není to obvykle problém, když se jedná o novou lásku. Ale jakmile hormonální výbuch poleví, najednou se na nového partnera podíváte a řeknete si, bože, zase zezadu?“ vysvětluje Kerner.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy po čtyřicítce více experimentují v sexu

Zajímá vás, proč tolik mladých mužů touží po výrazně starších ženách? Odpovědí může být i průzkum listu Top Sante, který ukázal, že ženy po čtyřicítce si...

Výběr článků

Načítám