Hlavní obsah

Princové na bílém koni neexistují. Vybírejte, ale pozor, abyste nepřebraly

Novinky, das

Už odmalička ženy sní o svém princi na bílém koni, který si je odveze na svůj hrad a snese jim modré z nebe. Jenže v životě to tak nechodí. Reální muži nemají s pohádkovými princi příliš společného. A pokud už ženy mají takový pocit, pak se tak často děje v době zamilovanosti, kdy na svět pohlížejí růžovými brýlemi.

Foto: Profimedia.cz

Vysnění muži často nemusí mít s realitou nic společného.

Článek

Snění o princi na bílém koni patří k období dospívání, jehož součástí by měly být i vztahové karamboly, díky nimž dívky získají cenné zkušenosti a postupně začnou získávat reálné představy o svém budoucím muži. Z pohádkového prince se tak začne stávat reálný muž s konkrétními vlastnostmi.

Některým ženám toto uvědomění ale může trvat déle. Častokrát se tak mohou zaplést s muži, od různých záletných umělců, přes lenochy a mamánky po alkoholiky apod., se kterými si užijí spoustu zábavy a dobrodružství, nicméně společné soužití by vesměs bylo trápení.

Důvody, proč neustále přitahujete nesprávné muže a jak to zvrátit

Vztahy a sex

Pokud ženy získají po všech svých milostných karambolech nadhled, začnou mít i jasnější představy, co od druhého skutečně chtějí. Díky zkušenostem už budou vědět, že nechtějí např. bordeláře, lenocha, kavárenského intelektuála či cestovatele, protože se u nich tento typ mužů neosvědčil, a budou hledat třeba muže pořádkumilovného, který je schopen platit hypotéku a chodit s nimi pravidelně do divadla či za sportem.

S takovým mužem pak budou s větší pravděpodobností dlouhodobě šťastné i po odeznění počáteční zamilovanosti, jednoduše proto, že budou mít mnoho společného.

Pravidla svádění očima žen a mužů

Vztahy a sex

Hledat, vybírat, ale nepřebrat

Je mezi námi dost žen, které tak dlouho hledaly a srovnávaly obyčejné smrtelníky se svými pohádkovými představami, až přebraly a nyní jsou ve fázi, kdy žádného partnera nemohou najít.

Zpravidla jde o ženy, které neměly zkušenost se vztahy s muži, občas se jen s někým krátkodobě scházely, případně se scházely s ženatým mužem, s nímž vztah neměl budoucnost.

Tyto ženy neměly možnost poznat, co vlastně od mužů chtějí, a začaly se upínat na zidealizovanou představu o princi na bílém koni, aniž by věděly, co to přesně znamená. Logicky pak tyto ženy narážejí na neperspektivní muže, kteří je umí okouzlit na první dojem, ale po nějaké době pociťují jen zklamání.

Tři důvody, proč o vás muži rychle ztrácí zájem

Vztahy a sex

Samozřejmě i dnes existují kvalitní partneři. Ženy je ale často vidí až v okamžiku, kdy už bývá pozdě - když už jsou zadaní.

Pravda je ale také ta, že některé ženy nemají kvalitním mužům co nabídnout. Vztahový trh funguje podobně jako každý jiný, to nejkvalitnější „zboží” je brzy rozebráno, a zároveň bývá dražší.

Touží-li ženy po kvalitních mužích, musí mít i samy co nabídnout a vyvinout i nějaké úsilí, aby si získaly jejich pozornost.

Reklama

Související články

Jak zabodovat při seznámení s rodiči partnera

Seznámení s rodiči vašeho partnera je věc značně ošemetná. Na jedné straně je pozitivní to, že se váš vztah vyvíjí kupředu a evidentně si vás partner váží, na...

Výběr článků

Načítám